Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 04:02

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2016 » Грудень » 2 » До річниці І.С. Нечуя - Левицького
До річниці І.С. Нечуя - Левицького
10:36

                                                 «ЧАС МИНАЄ, НЕЧУЙ ЗОСТАЄТЬСЯ…»               О. Гончар

25 листопада 2016 року виповнилося 178 років від дня народження класика української літератури Івана Семеновича Нечуя-Левицького. До цієї дати в Стеблівській загальноосвітній школі було проведено літературно-мистецький вечір - портрет «Час минає, Нечуй зостається…». Підготувала захід вчитель української мови і літератури Ольга Іванівна Миколенко. Учням нашої школи особливо відповідально брати участь в такому заході, адже ім'я І. С. Нечуя – Левицького носить наша школа. Ведучі свята Анна Шевченко та Роман Харченко піднесено повели глядачів сторінками сценарію, ще і ще раз нагадуючи факти біографії письменника, його ролі в українській літературі. Поетичну композицію про Нечуя підготували учні 6 класу Настя Твердохліб, Каріна Вдовченко, Маргарита Головко, Віка Масюк, Галина Темченко, Марія Лисенко, Ангеліна Масюк, Настя Масюк, Софія Ухань. Приємною окрасою заходу став віночок українських пісень, зібраних самим Нечуєм в нашому краї, які виконав семикласник Влад Макаревич.  Члени драматичного гуртка майстерно зіграли сценки з «Миколи Джері», «Баби Параски і баби Палажки» та «Кайдашевої сім'ї». Це Влад Зубаньов, Віка Яковенко, Анжела Бабенко, Марія Касьянова, Роман Сойнов, Гена Головко, Катя Марченко, Катя Моренко. Учениці 9 класу виконали український танець з рушниками, який допомогла поставити Ольга Павличук. 
   Присутнім на заході було запропоновано перегляд документального фільму «Нечуєвими стежками» про дитинство та юність І.С. Нечуя-Левицького. Супроводжувала захід мультимедійна презентація «Співець життя народного», відеоролик ««Нечуєві духовні скарби».
  В пам'ять про краєзнавця і земляка, Нечуєзнавця, подвижника, якого не замінити, Сергія Левковича Хавруся прозвучали його твори: вірш «Рось» у виконанні Валерії Жельман та «Бувальщини» у виконанні Віки Масюк. Змістовним і цікавим став виступ Андрія Сергійовича Хавруся, директора музею І. С. Нечуя-Левицького. 
  На завершення свята ведучі підкреслили, що І.С. Нечуй – Левицький сучасний, як ніколи, адже він бачив майбутню Україну «з своїм добрим і гордим народом, без усякого ярма на шиї, з своєю мовою в літературі, зі своєю наукою й поезією...Як той чудовий сон, бачив він такою Україну». Цей сон поступово починає ставати дійсністю. В Україні глибоко шанують слово великого прозаїка, його пам'ять. Слава співця життя народного безсмертна.

 

Категорія: Загальні | Переглядів: 495 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz