Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 11:01

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Лютий » 7 » День безпечного Інтернету в школі
День безпечного Інтернету в школі
13:10

                      День безпечного  Інтернету в школі. 5 лютого 2019 року
   День безпеки в Інтернеті відзначається в більш, ніж ста країнах і координується об’єднаною мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31 національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі. Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.
Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо з метою сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти. Вона служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.

 В Стеблівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів 5 лютого 2019 року вчителем інформатики Ілічук Л.В. та лаборантом Миронюком Ю.А. було проведено цілий ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.
  Молодші школярі, учні 1 та 2 класів, подивилися мультфільм «Фіксики. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету. Учні 2 класу провели змагання по складанню пазлів, розгадуванні тематичних кросвордів, ребусів.
Третьокласники провели урок-тренінг «Безмежний простір Інтернету: плюси та мінуси» та переглянули мультик.  
Для учнів 4 класу урок було присвячено повторенню правил безпечного користування Інтернетом через інтерактивну вправу «Складання пазлу». 
 В програмі проведення дня безпечного  Інтернету було створення фотоколажу «Обережно, кібербулінг!» учнями 5 класу.
Для учнів 6-7 класів вчитель інформатики Ілічук Л.В. підготувала виховний захід «Безпечний Інтернет та соціальні мережі».
 Учні 6-11 класів взяли участь у створенні тематичних буклетів, плакатів, газет. Найактивнішими стали:
учні 6 класу Миколенко А., Зубко К., які створили газету;
учениця 8 класу Вдовченко К., яка намалювала малюнок;
учні 9 класу Єрьоміна Д., Мисан В., Войцих Ю., Чуєнко А., які створили буклети та Титаренко Л., Менщикова О., Савченко Д., які випустили тематичну газету.
  Старшокласники взяли участь в он-лайн вебінарі від мережевої академії Сіsсо, під час якого прослухали інформацію «Кібератаки та Інтернет шахрайства» (авт. С. Самойлов), «Соціальна інженерія. Як хакери використовують вразливих людей» (авт. В. Іцькевич). Опісля учні пройшли он-лайн тестування «Перевір свої здібності» на тему «Від кібераналітики до кібербезпеки». Результати тестування підтвердили хороші знання учнів з даної теми.
 
  Підсумки проведення Дня Безпечного Інтернету в школі.
 Учні ствердилися в думці, що Інтернет є важливим елементом допомоги у пошуку потрібної інформації, як для вчителя так і для учня; проте є великою загрозою для дітей, якщо не навчити їх правильно себе поводити в мережі.
 Учасники заходів переконалися в тому, що Інтернет надає  неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте, оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. Відсутність життєвого досвіду  в учнів часто стає причиною зіткнення з онлайн-загрозами: шахрайством, порнографією, онлайн-насиллям та появою залежності від Інтернету.  У зв'язку з цим і  виникає проблема забезпечення безпеки дітей.

Категорія: Загальні | Переглядів: 307 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz