Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 15:14

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2018 » Листопад » 30 » День краси в школі
День краси в школі
11:08

  До Міжнародного дня краси у Стеблівській школі відбувся майстер-клас «Дівчина з косою, як трава з росою». Волосся. Воно - симфонiя. Шовкове, неслухняне, золоте, кольору спілих каштанiв. Скiльки поетичних слiв присвячено йому! Воно  дане нам не просто для краси. Як стверджують ученi, волосся - зв’язок iз космосом, воно не тільки накопичує енергiю, а й зберігає iнформацiю.
 14 вересня 2018 року в Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. І.С.Нечуя-Левицького провели майстер - клас, присвячений символу дівоцтва  - косі, яка була гордістю дівчини, вираженням її цнотливості, честі. У ньому взяли участь дівчатка 2-9 класів  Учасниці  заздалегідь підготувалися, щоб  продемонструвати своє уміння доглядати за косою. Майстриня - Надія Олександрівна Вдовиченко розповіла про традиції плетіння, ознайомила дівчаток з технікою виконання та надала практичні поради молодим красунечкам.
  Здавна в Україні існував непорушний звичай: умившись вранці, дівчина мусила перш за все розчесати та заплести косу. Якщо ж вона сідала до столу або бралася до роботи з нерозчесаним волоссям, то про неї казали люди: «У неї на голові сорока гніздо вила», або «У неї в косах сім чортів кублилося». Споконвіків дівоча коса була своєрідною візиткою охайності. Як стежить юнка за своїм власним волоссям, такою, вважалося, у майбутньому буде господиня – чепурною, працьовитою або ж неохайною чи лінькуватою. Тому матері з особливою наполегливістю намагалися з раннього віку привчити дитину до охайності, щоб знала традиційні закони моралі. «Яка коса – така й краса», «Подивися на косу, а подумай про господиню», – говорили в народі. 
   Наші вмілі дівчата продемонстрували  своє уміння заплітати косу і зробили перший крок, щоб повернути до життя ще один звичай – шанування дівочої коси. І хочеться вірити, що він оживе, наповниться новим змістом і буде передаватися  новим поколінням. 

Категорія: Загальні | Переглядів: 358 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz