Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 22:40

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2016 » Жовтень » 8 » День людей похилого віку у школі
День людей похилого віку у школі
11:17

   Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. 
  В Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана завчасно виготовили тематичні інформаційні стіннівки, в читальному залі шкільної бібліотеки Тимченко Т.В. підготувала тематичну книжкову виставку «Мудрі та багаті літами» та огляд періодичних видань «Ваш життєвий шлях – наша славна історія».  Учні 4 класу спільно з класним керівником Лохно Світланою Олексіївною та активом батьків: Пістряк Т.В., Миколенко Н.М., Скожепою Н.І. провели відкриту виховну годину «Скарби моєї родини», де представили родинні фотоальбоми, вишиванки та вишиті рушники, родинні реліквії.
   Члени учнівського самоврядування на чолі з Президентом школи Анною Шевченко з вересня активізували роботу волонтерських загонів. Учнями школи надано посильну допомогу одиноким людям похилого віку та вчителям - пенсіонерам. Так, учні 5 класу надали посильну допомогу Чередник М. М., Бабак В. О. та вчителям – пенсіонерам Біленькій Галині Іларіонівні, Джуган Ользі Миколаївні. Шестикласників радо зустрічали Плаха В. М., Москаленко О. С. та вчителі – пенсіонери Дідковська Валентина Тимофіївна  та Шаламай Любов Олексіївна.  Учні 7 класу завітали до Здоріченко В. П., Хоменко О. М. та вчителів – пенсіонерів подружжя Устяновських та Корчаки В. Г. Дізнавшись про кімнату народознавства в школі, Валентина Гаврилівна, в минулому шкільний бібліотекар, передала в дар речі своєї бабусі – старовинні головні убори. Школярі були дуже вдячні за такий неоціненний дарунок. Восьмикласники надали посильну допомогу Лементаренко Л. М., Хоменко К. Г. та  вчителям – пенсіонерам Яценко Катерині Василівні, подружжю Крупенків, Осенко Зінаїді Марківні, Савчук Людмилі Валентинівні. Учні 9 класу надали допомогу одиноким  Масюк М. І., Науменко В. Л. та  вчителям – пенсіонерам Жук Галині Яківні, Тихоненко Катерині Іванівні, Коркішко Лідії Романівні, Марченко Тетяні Дмитрівні. Десятикласники надають постійну допомогу Байді А. В., Коломієць Т. А., Пляшечко В. І., Литвиненко Л. М. та вчителям – пенсіонерам Сердюк Валентині Вікторівна, Мороз Тетяні Миколаївні. Учні 11 класу (кл.кер. Литвиненко Ю.М.) привітали ветерана війни Стригу Миколу Луковича зі святом та постійно допомагають йому по господарству, а також підтримали вчителів – пенсіонерів Березовську Тетяну Марківну, Прапро Лілію Василівну. Всіх вчителів – пенсіонерів привітали з професійним святом та запросили на святкування до школи.
   Постійно проводиться  збір продуктів харчування для місцевої лікарні (картопля, цибуля, буряк, морква, капуста, квасоля, сушені яблука та груші). Найактивніше до цієї справи долучаються учнів 7 та 8 класів (кл. керівники Хоменко Л.В. та Ілічук Л.В.)
   Педагогічний колектив школи переконаний в важливості таких вчинків школярів, адже ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Школярі Стеблева знають, що це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу, вистояли і зробили найбільший внесок у розгром гітлерівського фашизму. Цього не маємо забувати. Тому при зустрічах з і своїми підшефними, учні щиро бажали всім ветеранам міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди  в душах, щоб у цьому стрімкому світі завжди по-особливому світився їх родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові.

 

Категорія: Загальні | Переглядів: 613 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz