Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 08:42

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Травень » 12 » День пам’яті та примирення
День пам’яті та примирення
12:00
   Згідно Указу Президента України «Про заходи з відзначення у 2017 році 72 – ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 72-ї річниці завершення Другої світової війни» Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. З метою ознайомлення учнів з подіями Другої Світової війни в Україні, прикладами героїзму народу в боротьбі з ворогом, виховання почуття патріотизму, любові до своєї землі, усвідомлення уроків життя в процесі нерозривного зв’язку поколінь у Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли урочисті заходи.
  Класні керівники разом з членами учнівського самоврядування підготовили та провели уроки пам’яті, виховні години «Зі сплаву геройства і мертвих, і живих писалось ім’я перемоги!», «Шляхами мужності».
  У шкільній бібліотеці можна було переглянути виставку літератури «Пам’ять народна житиме вовік!», яку підготувала шкільний бібліотекар Тимченко Т.В.
  Учні школи взяли участь у виставці малюнків «Нам не потрібна війна!», яку організувала педагог – організатор Коваленко Р.В. Кращі роботи учнів – Волчкової Діани (6 клас), Шкляренко Вікторії (7 клас), Петрухи Анастасії були представлені на районному конкурсі-виставці дитячих робіт «Україна без війни». 7 травня учні школи взяли участь у загальноселищному виховному заході «Перемога, свята Перемога!», який відбувся в будинку культури. Діти виконували пісні про воєнні роки «Над землею тумани» (Мисан Віка), «9 травня» (Твердохліб Настя), «Я не хочу гратись у війну» (дитячий ансамбль «Посмішка»), «Мамо, не плач» (Харченко Р.), «А закаты алые» (Устименко О.), «Повертайся, солдате» (Жарко А.), декламували вірші, дякували рідним за перемогу, за щасливе дитинство.
   9 травня учнівський та педагогічний колективи взяли участь у загальносільському мітингу, щоб згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою. Учні школи та учасники заходу прийшли з фото своїх рідних, які були учасниками військових дій та постраждали від фашистського панування. З привітальним словом виступила директор школи Миронюк Галина Миколаївна, яка наголосила на великому історичному значенні святкування 8 травня – Дня пам’яті та примирення і 9 травня – Дня перемоги над фашизмом. Запрошені і гості дізналися про антигуманну сутність тоталітарних режимів та важливість не повторення їхніх злочинів у ХХІ ст. Учні 6 класу декламували вірші-звернення до стеблівчан про мрії щасливого мирного майбутнього. Протоієрей Микола відслужив панахиду за тих, хто загинув, захищаючи Україну. Закінчилось святкування традиційним покладанням квітів до пам’ятника.
Категорія: Загальні | Переглядів: 335 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz