Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 09:39

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Листопад » 20 » День толерантності в школі
День толерантності в школі
13:09

  «Любов виникає з любові, коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю». Ці слова відомого українського мудреця-гуманіста Григорія Сковороди найбільш влучно відображають актуальну проблему сьогодення: проблему взаєморозуміння. Толерантність передбачає всього лише нормальні цивілізовані стосунки між людьми, усвідомлення того, що світ і соціальне середовище багатомірні, а, отже, і погляди на цей світ різні, вони не можуть і не повинні бути однаковими або бути на чиюсь користь.
  16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений «Декларацією принципів толерантності», затвердженою у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.
  «Людина може обійтися без багатьох речей, але не без іншої людини», - сказав класик. Навіть на самоті вона подумки звертається до інших людей. Попри все, людські стосунки нерідко спричиняють проблеми: непорозуміння, суперечки, конфлікти. Щоб запобігти цьому, треба навчитися знаходити спільну мову з різними людьми. Тому саме такому поняттю як «толерантність» і був присвячений відеолекторій для учнів початкових класів Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який підготувала і провела психолог школи Блохіна Тамара Володимирівна. Дуже важливо навчити дитину з самого дитинства  не засуджувати інших і не боятися «особливих» дітей, вміти співчувати. Зворушливі історії, які діти бачили на екрані, змусили їх і співпереживати, і розуміти чужу, особливу історію, і просто зробити для себе висновки. Після перегляду і обговорення короткометражних фільмів, учні взяли участь у створенні квітки толерантності, виконуючи  різні завдання (1 пелюстка – повага (гра «Людина з планети Земля»), 2 пелюстка – турбота (сердечка з хорошими справами), 3 пелюстка –доброта (вправа «П'ять добрих слів»), 4 пелюстка – співпраця (вправа «Чим ми схожі?»), 5 пелюстка –пробачення (складання прислів'я), 6 пелюстка – підтримка (вправа «Чарівні окуляри»), 7 пелюстка- примирення, дружба (вправа «Зірочки і сузір'я»). Після виконання всіх завдань всі учні початкових класів отримали емблемки «Будемо толерантними!». Учні 5-11 класів взяли участь у заповненні інформаційної газети про толерантність «Ми різні, але ми рівні!», а потім, на відеолекторії «Ти знаєш, що ти – Людина?» для учнів середньої і старшої школи предсталяли свої роботи, висловлювали свої думки про те, яка ж це - справжня людина?
  Учні переглянули наукову частину, де більш детально розповідалося про толерантність як категорію етики, а потім заочно познайомились з неймовірним мотиватором, людиною, яка, не маючи рук і ніг, повноцінно живе і виховує своїх дітей, а також надихає всіх людей вірити в себе і свої сили – Ніком Вуйчичем, і переглянули короткометражний фільм з його участю про те, як важливо не опускати руки, навіть у найважчі моменти свого життя, і завжди знаходити привід комусь сказати «дякую». «Співчуття править світом» вчить давньоіндійське прислів'я.  «Чим достойніша людина, тим більші кількості істот вона співчуває»,- стверджував великий філософ Ф.Бекон. А ми з впевненістю можемо сказати – Толерантність врятує світ!

Категорія: Загальні | Переглядів: 227 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz