Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 23:57

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 16 » День за днем, і все життя…
День за днем, і все життя…
21:32

     Працювати вчителем – Божий дар, дуже наполеглива та відповідальна постійна праця над собою. А працювати вчителем початкових класів дуже відповідально, адже на нього всі покладають великі надії, саме від нього залежать майбутні успіхи учнів школи. 
    В Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів дуже сильна кафедра вчителів початкової ланки. Тому діти гарно читають, каліграфічно і грамотно пишуть. Найбільш досвідченою серед цієї когорти  вчителів є Кузьменко Валентина Борисівна. Нещодавно вчителька випустила вже свій шостий випуск четвертокласників. За чотири роки вчителька згуртувала дітей в дружній колектив, озброїла їх міцними знаннями, сформувала активну громадянську позицію. Підтвердженням цього є завоювання ними три роки підряд найвищого шкільного титулу «Клас року».
   Кожного з вихованців вона сприймає як особистість. Уміє прощати слабкості та вчить бути мужніми перед життєвими труднощами, мати почуття власної гідності. Вчителька таким бачить свого ідеального вихованця: «Така людина повинна бути старанною, відкритою, думаючою. Вона все робить із задоволенням, відчуває всім серцем, пропускає це крізь себе. Я люблю працювати з дітками, бо тут горить незгасаюче світло позитиву до майбутнього. Для мене важливо, щоб людина не боялася поразок. Саме цьому я їх і вчу. Бо навчання – важка праця. І не можна навчити дитину мислити, не виробивши в неї здатності долати перешкоди».
    Вчитель не той, хто вчить, а той, у кого вчаться. А у Валентини Борисівни є чому навчитись, адже живе вона дуже яскравим життям. Навчає діток, добросовісно виконує  громадське доручення в колективі, веде активне громадське життя – вже не вперше її обирають депутатом селищної ради. Чудова дочка, сестра, мама, дружина. Комунікабельна, тактовна, безвідмовна вчителька завоювала заслужену повагу і авторитет в селищі. Тому і поспішають батьки на батьківські збори до школи, бо знають, що не буде там нудних принизливих нотацій, а поведе вчителька зацікавлену розмову, діалог, почують вони приємні новини про своїх дітей.  А якщо і є прикра розмова, то Валентина Борисівна не просто вкаже на недоліки, а тут же  порадить, як знайти вихід.
      Перший учитель, як сонячна ласка. Ось і Валентина Борисівна вміє обігріти своїм душевним теплом кожного. Її спілкування з класом триває постійно: і на уроках, і на перервах, і в позаурочний час. Вона знаходить для дітей спільні справи, залучає їх до участі в конкурсах, доброчинних акціях, трудових десантах. Активно формує в учнів почуття прекрасного, любов до природи. Класна кімната затишна, наповнена квітами, естетично оформленими куточками. Неодноразово учні їздили в спільні поїздки до Києва, в Сахнівський басейн, в музеї. Тут набували досвіду спілкування, взаємопідтримки, дружби. Тут отримували ті неоціненні краплини пізнання краси рідного краю, його історії, сучасності.
    Кожен в класі особистість, важко виокремити когось. Так, відмінниками навчання і найактивнішими читачами бібліотеки є  Войцих Юля,  Чуєнко Настя, Савченко Даша, Менщикова Олександра; чудовими співаками – Макаревич Влад, Бащун Глеб; спортсменами  - Загребельний Влад, Поєдинок Ваня; учасниками танцювального колективу «Сонячний зайчик» - Титаренко Ліля, Прищепа Аліна, Горобець Вова. Педагогічний колектив з радістю і надією чекає дітей у 5 класі. 
    А Валентині Борисівні дякую за звитяжну працю, бажаю здоров’я, мудрості, терпіння у вихованні її наступних вихованців, які вже з нетерпінням чекають 1 вересня, щоб зустрітися з своєю другою мамою. Л. М. Толстой писав: «Не той вчитель, хто отримує виховання чи освіту вчителя, а той, у кого є внутрішня впевненість у тому, що він є, повинен бути і не може бути іншим». Саме такою і є улюблена вчителька початкових класів в Стеблеві Кузьменко Валентина Борисівна. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 517 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz