Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 19:44

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 24 » Діти, що читають – майбутнє України
Діти, що читають – майбутнє України
23:57

  З жовтня місяця 2015 року школярі району розпочали участь у І етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач». Стеблівські учні теж долучилися до цього конкурсу. Координатором конкурсу у школі виступила шкільний бібліотекар Тимченко Таміла Василівна, яка познайомила учнів з про умовами Конкурсу, порекомендувала книжки для прочитання, роздала «Пам’ятки учасника» та провела реєстрацію учасників.
  1 грудня 18 учасників Конкурсу зібралися в читальній залі бібліотеки для змагання і визначення переможців 1-го етапу. Оцінювали старання учасників поважне журі в складі: Кучеренко Н.Я. (заступника директора з НВР),  Хоменко Л. В.  (вчителя української  та зарубіжної літератури), Вихор О. Ю. (вчителя української  мови та  літератури), Карпова Н.Л. (вчителя української  та зарубіжної літератури), Тимченко Т.В. (бібліотекаря).   Учасники по черзі, визначеній жеребкуванням, розповідали про свою улюблену книгу, відповідали на запитання членів Журі, демонструючи розуміння тексту, вміння його аналізувати. Виступи учасників оцінювались за 12-бальною шкалою, враховуючи такі критерії: наявність читацького щоденника, систематичність і ретельність його ведення; кількість прочитаних книжок за 1 етап з позашкільної програми; кількість прочитаних книжок сучасних українських авторів  за 1 етап; аналіз, інтерпретація, креативність та артистизм; загальна ерудиція. За результатами оцінювання Журі визначали 3-х переможців, які отримали звання „Найкращий читач бібліотеки – 2015” і продовжили боротьбу у 2-му етапі Конкурсу. Переможцями стали: учениця 6 класу Войцих Юлія, учень 7 класу Лохно Василь та учениця 8 класу Бабенко Анжеліка.
    17 грудня переможці зі шкіл зібралися в м. Корсунь – Шевченківський для проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач». Змагання відбувалися за сценарієм, який дав можливість членам журі виявити та оцінити всі знання і компетентність учасників ІІ етапу згідно з заданими критеріями: знання творчості письменників і літературних творів; вміння аргументовано висловлювати свою думку щодо прочитаного; вміння творчо переосмислювати прочитане; загальний рівень ерудиції; артистизм у виступах, творчий підхід до виконання завдань. Всі фіналісти серйозно підготувалися до конкурсу та достойно змагалися за перемогу. Свій вердикт журі оголосили відразу ж після закінчення змагання. Всі учасники ІІ етапу конкурсу зі Стеблева стали переможцями та отримали Почесні дипломи і грамоту. Вітаємо їх з таким високим визнанням!
Висловлюємо слова великої вдячності організаторам конкурсу, адже виконано найвищу мету цього конкурсу: стимулювання у дітей інтересу до читання якісної сучасної літератури, виявлення читацьких уподобань та пріоритетів, вироблення навичок самостійної роботи з книгою, заохочення до читання дітей, які не читають. Надіємось, що майбутнє України – діти, буде грамотним, свідомим, ерудованим, черпатиме знання з глибокої криниці мудрості книг.

 

Переглядів: 398 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz