Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 01:48

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Два діаманти Нечуєвого краю
Два діаманти Нечуєвого краю
09:26

  Сучасність все частіше звертається до своїх витоків. Ми чуємо як в урочистих подіях звучить гімн держави, як відроджуються народні традиції, як все більше входить в повсякденне життя народний одяг. Приємно, що схиляються до вивчення традицій молоде покоління, вивчають не з примусу, а з власної ініціативи. А вивчати є що: і народна українська пісня, і звичаї, і традиції, і ворожіння, і… Нам, стеблівцям, це заповідав земляк  - І.С. Нечуй – Левицький, який багато знав українських звичаїв і використовував їх в своїх творах. Сьогодні хочу розповісти про своїх учнів, якими гордиться школа, батьки, всі жителі селища.
                                                          Настуня
   «Послана Богом» - так вважають в сім’ї Твердохлібів появу цієї дівчинки напередодні свята Покрови 2005 року. Бажана, довгождана Настуня купалась в любові всіх близьких. Бабуся Галя, гойдаючи дівчинку, все наспівувала колискових, українських пісень. А першу іграшку, що подарувала внучці, була україночка в національному вбранні. Настуня росла швидко, була слухняною, уважною. Бабуся Галя – активна учасниця самодіяльного колективу «Родина» з часом стала брати Настю з собою на репетиції. Вона вела себе тихо, терпляче, поступово почала підспівувати виконувані твори.  Мала на початок своєї артистичної діяльності 3,5 роки.
                                                           Владик
   Прийшов до сцени теж завдяки своєму дідусю Валентину, який одного разу привіз на диску запис виступу колективу «Родина». Хлопчик ухопив диск і переглядав з великим захопленням безкінечну кількість разів. Думали, що це минеться, але Владик знову і знову повертався до виступу, акцентуючи увагу на різних моментах. А одного разу попросився з дідусем на репетицію. Чотирирічний хлопчина швидко встановив контакти з учасниками «Родини», моментально ухоплював мелодії творів, слова. Цікаво, що читати на той момент ще не вмів, тому вивчав слова пісень на слух. Брав до рук шумові інструменти та потихеньку підігрував колективу.
Сценічна творчість
   Керівник колективу «Родина» Локтєва Юлія Іванівна побачила талант в юних даруваннях і запропонувала включити діток в склад колективу. Це була дуже вдала ідея, бо діти, незважаючи на юний вік, були зібрані, відповідальні, серйозно відносилися до справи, а головне – дуже любили українські твори, національні традиції. Даруючи колективу сценічні костюми, приватний підприємець Тішаніна Ніна Пилипівна з особливою любов’ю підбирала костюми дітям. Зараз у них є по кілька видів українських нарядів. 
  І закрутилась карусель виступів саме в такому складі. Колектив виступав на відкритті важливих офіційних заходів, на святах села, на відкритті ялинок, і т.д. Важко перелічити географію поїздок колективу, кількість виступів. І завжди з  колективом наші герої -  не жаліючись на втому, на важкі тривалі переїзди, на постійні репетиції. Саме юні артисти надають колективу неповторного шарму, створюють хороший настрій, викликають усмішку і захоплення. 
   Успіх не забарився. Настя Твердохліб та Макаревич Владик мають вже безліч нагород - грамоти, дипломи, подарунки. Продовжують радувати своєю творчістю учнів школи на святах, жителів селища на урочистих концертах. Шлях юних дарувань простягається до різних конкурсів, навіть республіканського рівня. Помітили наших героїв в столиці, запрошують до участі. Народні артисти з задоволенням спілкуються з ними – Ніна Матвієнко, Іван Попович,  Алла Попова, брати Томіленки, учасники Черкаського народного хору. Нещодавно Настя Твердохліб взяла участь в 26 Всеукраїнському конкурсі – фестивалі «Зоряні мости» та отримала Гран – прі конкурсу. Її запрошено на конкурс «Крок до зірок» Михайла Поплавського. 
    Останньою подією стали зйомки колективу в передачі на УТ-1 «Фольк - мюзік». Ведуча передачі Оксана Пекун не могла стримати сліз спілкуючись з нашими дітками, з колективом. Кілька разів запрошувала їх на зйомки в Київ. Запис передачі буде демонструватися в новорічну ніч. Шановні земляки, подивіться цей висококультурний концерт з участю наших артистів і порадійте за Настуню і Владика, подумки подякуйте їх батькам, керівнику Юлії Іванівні, акомпаніатору Гурцю Володимиру, учасникам колективу «Родина». Бо поки є такі колективи, такі діти, є надія, що житиме і процвітатиме наша рідна Україна. Успіхів Вам і шани, дорога «Родино» на довгі і многі літа! Слава Україні!

   Галина Миронюк, 
директор Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ст. 
ім. І.С. Нечуя-Левицького

Переглядів: 420 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz