Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 12:47

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Листопад » 14 » Екскурсія в Тернівську ЗОШ І-ІІІ ступенів
Екскурсія в Тернівську ЗОШ І-ІІІ ступенів
13:21

 7 листопада за сприяння Голови РК Профспілки працівників освіти і науки Корсунь – Шевченківского району Валентини Сергіївни Кузьміної делегація директорів шкіл, голів профспілкових комітетів навчальних закладів і педагогів, що ведуть гуртки за програмою військово - патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), відвідали відому в усій Україні Тернівську ЗОШ І-ІІІ ступенів Смілянського району. Зі Стеблівської ОТГ участь взяли сім педагогів, зі Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – Миронюк Г.М. та Кузьменко В.Б.
  Щиросердно, по – козацьки колектив тернівської школи, директор школи А.В. Шулежко, адміністрація школи та профактив зустрічав майже 50 гостей з Корсунщини і представників місцевого самоврядування, зокрема голову Смілянської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Н.Г. Плясунову, завідувача районного методичного кабінету відділу освіти Смілянської райдержадміністрації А.П. Забарну. Вже з порогу маленькі козачата радо зустріли гостей за всіма національними та козацькими традиціями. З перших хвилин знайомства,  козачата та джури зарядили кожного присутнього патріотичним настроєм. А проникливий танець Ілони Ліщенко подарував гостям неперевершений вир почуттів єдності, гордості.  Вразив присутніх і показовий виступ у вигляді флеш-мобу рою «Терен». 
  Наступним етапом роботи стало відвідування музейного комплексу з дев’яти музеїв, який знаходиться в стінах навчального закладу.  Скільки історії тримає кожна дрібниця, яка в сукупності становить неподільне, незабутнє минуле і про яке так професійно, детально, нічого не втрачаючи,  розповіли юні екскурсоводи, переносячи кожного в незвіданий світ цілої епохи. З особливою цікавістю гості вслухалися у кожне слово, замислюючись над важливими питаннями, які хотілося донести, створюючи музейну панораму.
   Проте, найзворушливішим місцем для споглядання, стала експозиція великій людині, неперевершеній жінці, колишній директорці  величної Тернівської школи - Тамарі Павлівні Дардан. Адже саме вона сприяла будівництву цього храму знань, який дарує дорогу у світле майбутнє багатьом поколінням. І кожен присутній вшанував її у своїх думках, під час надзвичайно проникливої розповіді екскурсовода.
  Талановиті учні та працівники закладу всіх окрилили на плідну і корисну розмову. У великому патріотичному, моральному та духовному піднесенні зібралися «за круглим столом», щоб змістовно попрацювати, взяти для себе щось корисне і при можливості поділитися своїми надбаннями. Розпочала розмову голова Смілянської районної організації Профспілки Н.Г. Плясунова. Кожне її речення, кожне її слово було підтверджено плідною, масштабною та неоціненною роботою для освітян-членів профспілки Смілянщини. Вона сама невтомно працює і надихає інших, поза її увагою немає жодного члена профспілки від молодого спеціаліста до ветерана педагогічної праці. Вона завжди знаходить добре слово, ресурси, щоб допомогти. А її професійні кроки завжди підтримують представники влади, органів місцевого самоврядування, громади, освітянської спільноти. Факти наведені у виступі були не просто словами, а конкретними  спільними діями, які можна було не тільки почути, але й наочно проглянути на слайдах презентації, яку вона підготувала. Продовжила розмову про досягнення району в освіті завідувач районного методичного кабінету відділу освіти Смілянської райдержадміністрації А.П. Забарна.
  «Про інформаційне забезпечення у роботі первинної профспілкової організації відповідно до Статуту Профспілки» доповідала голова первинної профспілкової організації школи, учитель початкових класів Ю.В. Приймак, яка відзначила уміння профкому співпрацювати із адміністрацією школи, спільно вирішувати актуальні проблеми освітян, працювати на результат та відпочивати. Кожен із слухачів дав високу оцінку роботі молодої, енергійної та завзятої колеги. 
     Підсумувавши вищесказане, до гостей звернувся  директор школи Анатолій Васильович Шулежко. Він детально розповів про створення на базі школи дитячо – юнацької козацької організації -  рій «Терен», завданням якого є формування національно свідомих громадян України, творче продовження в сучасних умовах українських козацьких звичаїв і традицій, формування в кожного члена організації прагнення розвивати в собі кращі людські риси українця-патріота, реалізація ідеї здорового способу життя. З 2014-2015 навчального року Тернівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів є опорним навчальним закладом з впровадження козацької педагогіки шляхом реалізації проекту дитячо-юнацької військо-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Їх активно підтримує Тернівська сотня ім. Івана Сірка громадської організації «Смілянський курінь» на чолі з отаманом А. Шулежком.  І така співпраця має свої результати, високі досягнення. 
  Хоч час невпинно спливав і було вже за полудень, проте це ще далеко був не кінець програми зустрічі. Концерт, організований колективом школи, головним атрибутом якого був хліб, викликав у присутніх нову хвилю емоцій. Адже саме хліб – це святиня, яка найбільше пошановується у кожній родині, це символ життя, віри та надії. До уваги глядачів була представлена композиція рою «Терен» про хліб та його важливість. Потішили своїми виступами солістки школи Вікторія Коломієць, Марина Парахоня та Волинець Ілона. Запальний танець подарувала гостям Ілона Ліщенко. А на завершення концерту своїми вітаннями, піснями та вбранням вразив чоловічий колектив гурту «Терен» у складі директора школи А.В. Шулежка та учителя фізики І.М. Тараненка. 
   Всі бажаючі мали чудову нагоду спробувати свої вміння в шкільному тирі.   Прийшов час прощання. З жалем покидали присутні гостинну тернівську землю, доземно вклонялися її талановитим людям, дякували за гостину.  
   


  

Категорія: Загальні | Переглядів: 303 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz