Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 21:32

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2018 » Лютий » 26 » Герої не вмирають (пам’яті Героїв Небесної сотні)
Герої не вмирають (пам’яті Героїв Небесної сотні)
13:02

                                                         Герої не вмирають (пам’яті Героїв Небесної сотні)
  18 - 20 лютого в Україні вшановують пам’ять героїв Небесної сотні - людей, які віддали свої життя за свободу під час Революції Гідності. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували (без чиновницької тяганини та церковних постулатів) – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом. Аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…
              23 лютого 2018 року в Стеблівській ЗОШ I-III ступенів відбулася ціла низка заходів. 
О 12 годині учні 3А класу та їх класний керівник Шевченко Ірина Володимирівна запросили гостей на свято «З Україною в серці». Учні в вишиванках радо зустрічали учнів, вчителів, батьків на святі і привітали їх хлібом на вишитому рушнику. Ведучі свята Макаревич Влад та Твердохліб Анастасія вправно повели учнів сторінками свята.
  В своїх віршах учні 3А класу згадали і про народні символи України, і про мову, і про неповторні державні символи, обереги українців, пісні і легенди, обряди і звичаї українців, народну мудрість (казки, загадки, прислів’я, приказки). Окреме місце відвели вишиванці та українському вишитому рушникові. Дівчатка виконали чудовий танець з рушниками, які вишили їхні матусі. У виконанні дітей присутні переглянули сценки «Яка стежка найкраща?», гру «Будь корисним Україні». З задоволенням прослухали у виконанні учнів пісні «Діти України», «Калинова Україна», «Донечка Вкраїни», «Хай радіють усі», «Калина», «Грицю, Грицю, до роботи», «Любіть Україну». Присутні бурхливими оплесками привітали юних артистів з успішним виступом.
О 13 годині учні школи урочистою ходою вирушили до пам’ятного знака в центрі селища, де провели мітинг, вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя.
О 14 годині для учнів 5-11 класів педагог – організатор Шелемба Яна Андріївна провела захід на тему «Герої не вмирають», присвячений Дню пам'яті Героїв Небесної Сотні. Ведучими свята були учениці 9 класу Ілічук Оксана та Денисюк Аліна. Учні читали вірші та виконували пісні: «Не сумуй» у виконанні учениці 8 класу Мисан Вікторії, «Я дочекаюсь тебе, любий сину» виконувала учениця 9 класу Жарко Анастасія, Твердохліб Анастасія, учениця 7 класу, виконала пісню «Запалю свічу». Також у святі взяли участь і учні початкової ланки, які виступили з піснею «Квітуча Україна», а танцювальний колектив нашої школи виконали для глядачів патріотичний танець «Годі, браття, сумувати!» (Мисан Вікторія, Жарко Анастасія, Коновалова Ольга, Сухомлин Вікторія, Менщикова Олександра, Прищепа Аліна). До уваги дітей показали тематичний відеоролик та сюжет про події на Майдані.
  Тож ми закликаємо згадати  у своїх молитвах усіх Героїв, які поклали голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу, волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.
 

Переглядів: 254 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz