Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 18:49

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Листопад » 27 » І етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2020» в номінації «Вчитель історії»
І етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2020» в номінації «Вчитель історії»
12:08

   Учительська доля барвистіша, ніж саме життя. Є в ній усе: сльози радості й гіркота невдач, найвищі злети духу – аж до запаморочення від висоти – і сірий туман буденності, свіжий рожевий вітер змін і тягуче відчуття застою. Але є дні, коли все найтепліше, наймудріше та найяскравіше в учительській професії збирає в тепле дружнє коло колег. 12 листопада 2019 року, саме такий день, коли на базі Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувався І етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2020» в номінації «Вчитель історії», під час якого учасники конкурсу за найкращою традицією Української школи ділилися своєю педагогічною майстерністю. Серед учасників конкурсу не було людей випадкових. Для кожного з них школа – це життя, а вчительський талант – це, насамперед, покликання і невтомна праця. Це конкурс вшанування педагогів – за якими стоять діти, молодь, Україна. Саме на виявлення та підтримку  творчої праці вчителів,  підвищення їхньої педагогічної майстерності та популяризації серед  освітян району -  направлений щорічний конкурс «Учитель року», який в 2019 - 2020 році  проводитиметься  у 24 раз. Цей конкурс для відважних педагогів, що наважились піти на випробування, аби утвердити своє професійне «Я…» Це конкурс для вчителів, які прагнуть постійного творчого зростання, яким необхідне відчуття особистого успіху. Це і конкурс професійної майстерності, і свято вчительської душі. Це - самі сміливі, розумні, талановиті, впевнені у собі та  своїй професійній майстерності конкурсанти! 
  Конкурсанти  І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020» в номінації «Історія»:
Каракай Олександра Сергіївна, заступник директора з виховної роботи, вчитель історії та правознавства Стеблівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені І.С. Нечуя – Левицького, педагогічний стаж 11 років, кваліфікаційна категорія «Спеціаліст І категорії». 
Кобернік Микола Анатолійович, вчитель історії, директор Корсунь – Шевченківської школи І-ІІІ ступенів №2, педагогічний стаж 19 років, кваліфікаційна категорія «Вчитель вищої категорії ». 
Кодола Валентина Іванівна, вчитель історії Шендерівського навчально – виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»,  педагогічний стаж 30 років, кваліфікаційна категорія «Вчитель вищої категорії», має педагогічне звання «старший вчитель». 
Мелешко Катерина Володимирівна, вчитель історії та правознавства Сидорівського навчально – виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»,  педагогічний стаж 12 років, кваліфікаційна категорія «Спеціаліст ІІ категорії». 
Чугунова Ірина Іванівна, вчитель історії Дацьківського навчально – виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»,  педагогічний стаж 12 років, кваліфікаційна категорія «Спеціаліст І категорії». Вітаємо!
   Конкурс - це можливість гучно заявити про себе, поділитись відкриттями і поринути у досвід інших. Конкурс – це особливий світ! І вело лабіринтом конкурсів учасників журі в складі: Світлана Валеріївна Давиденко – завідуюча районним методичним кабінетом Корсунь – Шевченківської РДА; Ольга Андріївна Шкребтій – методист РМК; Василь Миколайович Отземко – вчитель історії Квітчанського НВК; Людмила Григорівна Ємець – методист відділу освіти виконкому Стеблівської селищної ради;
Людмила Михайлівна Олексієнко - методист відділу освіти виконкому Стеблівської селищної ради.
  Конкурс – це завжди свято! Завітала на свято, щоб привітати учасників конкурсу, начальник відділу освіти, молоді та спорту Стеблівської селищної ради Леся Вікторівна Корінець.
  Під час змагання учасники брали участь в 3 конкурсах: І конкурс - презентація власного досвіду у формі відео резюме; ІІ етап - це конкурсне випробування “Тестування професійної компетентності”, питання розподілені так: 70% - історичний матеріал, 30 % -  загальна педагогіка та психологія. Його мета – оцінити теоретичні знання конкурсантів. Форма проведення – дистанційне комп’ютерне тестування, тести розроблені КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» Учасники отримують завдання, на виконання яких відводиться 40 хв.
 ІІІ конкурс -  “Методичний практикум”, мета якого - оцінити методичну майстерність конкурсантів, їх вміння транслювати власний досвід учасникам майстер-класу. Формат: домашня заготовка у формі міні-тренінгу «учитель – учителю» тривалістю до 20 хв., відповіді на запитання журі. Обовязкова умова -  застосування прийомів із використанням ІКТ – технологій, методу «Аналіз джерел» та інтерактивних методів.
Учасники успішно пройшли перші 2 тури конкурсу, найцікавішим став конкурс професійної майстерності вчителів-  учасників.
  Мелешко Катерина Володимирівна, вчитель історії та правознавства Сидорівського НВК провела практичне заняття для учнів 7 класу «Князь Святослав та його походи» (за історичними джерелами). Вчитель продемонструвала методи вивчення матеріалу від простого до складного, роботу з французькими історичними джерелами, метод «кластер» (складання опорної схеми), відео фрагмент та складання порівняльної таблиці. Вчитель постійно використовувала інтерактивну дошку.
  Каракай Олександра Сергіївна, заступник директора з виховної роботи, вчитель історії та правознавства Стеблівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів показала форми роботи з учнями 9 класу при вивченні теми «Український театр та музика в другій половині ХІХ ст. – початок ХХ століття»: перевірка знань системою «Каhoot», вправа «кластер», робота з історичними джерелами, робота над складанням конспекту.
  Кобернік Микола Анатолійович, вчитель історії, директор Корсунь – Шевченківської школи І-ІІІ ступенів №2 продемонстрував форми роботи з учнями 6 класу: вправа «Кущ асоціацій», робота з визначеннями, пізнавальні вправи, дидактичну гру «Історичне походженняв країну перших хліборобів», вправи «Займи позицію», «Зроби крок вперед», «Знайди аналогію», творче домашнє завдання.
  Чугунова Ірина Іванівна, вчитель історії Дацьківського НВК провела практичне заняття для учнів 8 класу «Військове мистецтво, побут та традиції українського козацтва», при цьому продемонструвала такі форми роботи: вправа «Дерево асоціацій», робота в парах, дидактична гра, творче завдання, гра «Скринька літератора».
  Кодола Валентина Іванівна, вчитель історії Шендерівського НВК показала форми роботи при вивченні учнями 7 класу теми «Київська Русь за часів Володимира Великого» з активним використанням можливостей Інтернету: інтерактивний робочий аркуш, технологія «Flipped class»?, робота з поняттями та історичними джеерламичерез вікіпедію,чтворення ментальної карти, сторітелінг – прийом, «Діалог Сократа», «Коло думок», гра «Дати та події», творче та на вибір домашнє завдання.
  В журі було нелегким завдання оцінювати найкращих вчителів району, тому довго тривала інтрига: хто ж отримає титул абсолютного переможця? Абсолютним переможцем конкурсу стала вчитель історії Шендерівського НВК Кодола Валентина Іванівна, ІІ призове місце посіла  Каракай Олександра Сергіївна, на ІІІ місці - вчитель історії Дацьківського НВК Чугунова Ірина Іванівна. Лауреатами конкурсу стали Кобернік Микола Анатолійович, Мелешко Катерина Володимирівна.
  День конкурсу приніс і радість перемог, і і біль розчарувань, осяяння нових відкриттів та усвідомлення прописних істин, бо на конкурсі незмінно є ті, хто йде попереду, та їх послідовники. Проте, на цьому конкурсі не було переможених, були тільки переможці, адже в ньому брали участь справжнє сузір’я педагогічних талантів! Всі учасники своїм талантом і майстерністю довели, що учитель – професія далекої дії, він – майстер, що перетворює сіру буденність на незвіданий шлях до загадкових зірок, він несе любов туди, де була неприязнь, прощає там, де були непорозуміння, відновлює віру серед сумнівів, дарує надію замість відчаю. Саме у школі вирішується майбутнє нашої країни, саме від творчості тих, хто сьогодні працює з дітьми, залежить, чи буде рідна Україна незалежною, багатою та могутньою! Участь у конкурсі професійної майстерності стала можливістю, шансом для вчителів історії заявити про себе як про фахово компетентну, творчу особистість. Конкурс довів, що всі учасники - справжні патріоти.

Категорія: Загальні | Переглядів: 192 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz