Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 17:22

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Травень » 3 » Концерт «Христос Воскрес – воскресне Україна!»
Концерт «Христос Воскрес – воскресне Україна!»
20:08
  В 3-тю Неділю після Світлого Христового Воскресіння Православна Церква вшановує пам'ять святих Жінок-Мироносиць. Стало доброю традицією цього дня вітати всіх жінок з їхнім православним святом. 29 квітня в Стеблівському будинку культури відбувся святковий концерт, приурочений цьому святу і підготовлений силами дорослого та дитячих хорів Свято – Вознесенського храму. Підготувала сценарій концерту «Христос Воскрес – співає вся земля» та була його ведучою Довгаль Любов Іллівна. Над музичними творами з учасниками працювала м. Катерина Прикотенко, над оформленням залу та супроводом номерів трудилась м. Інна Прикотенко, за режисерським пультом був Олександр Городиський.
  Концерт складався з кількох частин. Відкрив свято виступ дорослого хору з пасхальними піснеспівами «Христос Воскрес!», «Радуйтеся, людіє!», «Плотию уснув». Потім о. Миколай Прикотенко виступив з вітальним словом та розповів про подвиг жінок – мироносиць і пояснив, чому православні мають святкувати жіноче свято саме цього дня, а не 8 березня. Ведуча продовжила пояснення про роль жінки в історії людства та запросила на сцену учасників дитячого хору. 30 ангельських голосочків несли слухачам радісну звістку про Воскресіння Христа, виконуючи твори «Детский хор поет», «Я смотрю на небес высоту», «Поднимите к небу взор», «Говорят, что в мире нет чудес», «Поднималось солнце над землей». До глибини душі схвилював і заставив задуматися вірш «Порада ангела».
  Наступна частина концерту була присвячена покаянню. Солісти хору Світлана Бондаренко, О. Євгеній, м. Лаврентія, Ярослав Бащун, Ірина Прикотенко, о. Сергій Прикотенко виконали чудові духовні твори, ідею яких підсилювали кадри мультимедійної презентації.
  Заключний етап концерту став зворушливим творчим подарунком всім присутнім жінкам, матерям, бабусям. Звучали вірші, піснеспіви, музика, справжнє свято душі, радісне і тремтливо – тривожне. Не раз на очі глядачів наверталися сльози, не раз звучали тривалі аплодисменти за чудове виконання творів. Тут були присвяти і мамам, і бабусям. А вдячні троє дітей і семеро внуків православної сім'ї Прикотенків привітали о. Миколая, м. Катерину, всіх бабусь віршами, піснями, квітами.
  В заключному слові о. Миколай Прикотенко ще раз привітав всіх жінок зі святом, відзначив, що був радий бачити кожного, хто, відклавши безкінечні життєві клопоти, прийшов на концерт. Батюшка назвав присутніх «сіллю землі», що понесуть далі вість, почуту на святі. А також низько вклонився жінкам, які і сьогодні продовжують виконувати головну заповідь любові: допомагають в храмі, виховують дітей, успішно суміщають роботу, сімейні клопоти та громадські доручення. Побажав всім миру, добра, злагоди, благополуччя та Божого благословення. «Христос Воскрес! Радійте люди!»
Категорія: Загальні | Переглядів: 348 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz