Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 14:30

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 19 » Конкурс «Зимовий букет-замість ялинки»
Конкурс «Зимовий букет-замість ялинки»
13:30

  Незабаром Новий рік. Він приносить з собою зимові свята – найкращі, найвеселіші, найрадісніші свята року. До них готуються усі, їх всі з нетерпінням чекають. Новорічне свято нерозривно пов’язане в нашому уявленні із зеленою красунею – ялинкою. В усьому світі поширена традиція прикрашати зелену красуню на новорічні свята у себе вдома. Традиція хороша, але люди вже так звикли до цього атрибуту новорічного свята, що не замислюються над тим, скільки це коштуватиме нашій природі. Адже ялинка впродовж нетривалого часу  є окрасою наших помешкань, а потім засохла, знівечена, вже на початку січня викидається на смітник. У ставленні до новорічної ялинки, як у краплі води відтворюється наше ставлення до природи взагалі.
    18 грудня у Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів вже традиційно було  проведено шкільний етап виставки-конкурсу «Замість ялинки – зимовий букет». Таким чином школярі приєдналися до Всеукраїнської акції по збереженню зелених красунь. Захід проводиться кілька років поспіль і має на меті збереження нашого зеленого багатства –  лісів. Діти привчаються до думки, що замість живих ялинок і сосен можна прикрасити оселю на новорічні свята невеликими оригінальними композиціями.
    У школі конкурс пройшов за кількома номінаціями: зимовий букет; моя ялинка; настінна композиція; листівка. За умовами конкурсу роботи мали відповідати таким критеріям:  мати екологічну спрямованість; бути виготовленою з доступних матеріалів та мати механічну міцність. 
    Загалом свою майстерність і творчість показали учні  1-9 класів. Кожен клас готував, щонайменше 3 композиції. До конкурсу учні поставилися відповідально і виявили неабиякі творчі здібності. Найбільше учні використовували невеликі гілки хвойних дерев, шишки, природні та штучні матеріали. Всього виготовили 67 робіт. Беззаперечним лідером стала учениця 4 класу Козік Яна, яка представила на виставку 13 авторських та сімейних робіт. Приємно, що ця сім’я бере активну участь у конкурсі «Найкраща ялинкова прикраса», який проводить міжнародний проект «Жирафа Рафа». Бажаємо їм успіхів! Найактивнішими стали учні 2 класу (класний керівник Кузьменко В.Б.), які виготовили 13 робіт, 3 класу (класний керівник Лохно С.О.) – 12 робіт, 4 класу (класний керівник Волкова Л.В.) – 28 робіт. Найцікавішими були роботи Шевченко Каті, Хаврусь Віри, Кулибаби Іллі, Данільченка Ярослава (2 клас), Лавріненка Міші, Юрченка Максима, Моренко Софії, Суходольської Насті (3 клас). 
    Цим конкурсом школярі Стеблева вкотре довели, що немає потреби знищувати зелені дерева, що прикрасити дім і школу можна і штучною ялинкою, і зимовим букетом, зробленими своїми руками, що створення новорічних композицій – це екологічно, зручно, сучасно, привабливо та стильно!

 

Переглядів: 518 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz