Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 23:19

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Жовтень » 11 » «Козацькі забави» в Стеблівській громаді
«Козацькі забави» в Стеблівській громаді
10:25

   Відгомоніли століття з того часу, як в пониззі Дніпра, за його порогами, мужні і волелюбні лицарі заснували Запорізьку Січ. А пам’ять живе. Тому з метою виховання пошани до історичного минулого, розширення кругозору учнів про козацтво; популяризації фізичної культури та спорту; сприяння патріотичному вихованню, виховання почуття дружби, шанобливого ставлення до козаків-запорожців, спонукання до наслідування їх кращих рис характеру: добродушності, безкорисливості, товариськості, бажання завжди прийти на допомогу проводяться спортивні змагання між юнаками в школі. 
  9 жовтня на базі Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів традиційно, напередодні Дня Захисника України, Дня Українського козацтва, свята Покрови проходили спортивні змагання  “Козацькі забави”. У заході взяли участь 3 команди: Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Дацьківського та Шендерівського НВК. За змаганнями юних козаків залюбки спостерігали учні школи та вчителі. Допомогти дітям осмислити свою особистість як частину великого українського народу, морального та фізичного загартовування допомогли спортивні змагання: лазіння по канату, піднімання гирі, підтягування на перекладині, віджимання від брусів, віджимання від підлоги з положення «упор лежачи», присідання зі штангою, перетягування канату, художній номер. Для успішного проведення свята треба було вирішити багато організаційних питань, продумати відповідну програму, виявити інтереси і зацікавлення всіх учасників. І за це велике спасибі учителям фізичної культури  Стеблівської громади Пустільніку Володимиру Івановичу, Коваленку Віталію Вікторовичу, Левченку Анатолію Михайловичу. Вони ж і оцінювали результати змагань.
   Свято пройшло цікаво і змістовно, вдалося на славу. Хлопці показали свою спритність, силу та знання історії і традицій українського козацтва.  За результатами змагань найкраще виступили в змаганнях лазіння по канату, підтягування на перекладині, віджимання на брусах, віджимання від підлоги з положення «упор лежачи» команда Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ст., а в змаганнях по підніманню гирі (16 кг.) та присідання зі штангою (40 кг.) спортсмени з Дацьок. Родзинкою свята була музична пауза, де юнаки виконували козацькі пісні під гітару. В змаганнях з перетягування канату та художній номер перемогла дружба. Тому місця розподілилися так: на І місці команда Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ст., на ІІ місці – спортсмени з Дацьківського НВК, на ІІІ місці – команда Шендерівського НВК. Але не було переможців і переможених, була дружба, побратимство і взаємовиручка. У позитивній атмосфері азарту і веселого сміху народжувались нові таланти, відчувався дух згуртованості і дружби між учасниками. Козак з Дацьківського НВК Онучак Олег, учень 11 класу встановив особистий рекорд в силових видах змагань: присіданні зі штангою – 60 разів, в підніманні гирі 46 разів, а стеблівець Лохно Василь вправу віджимання від підлоги з положення «упор лежачи» виконав 70 разів! 
   Проведене свято ще раз підкреслило, що козацькому роду не буде переводу! «Козацькі забави» - це не лише спортивне свято, а й справжнє виховання патріотів нашої Батьківщини. Дух змагання та дружби, бажання ставати кращими, сильнішими об'єднували учасників. У такі моменти усвідомлюєш, що патріотизм – це звичайний стан повсякденного життя, це шанобливе ставлення до звичаїв і традицій, це гаряче почуття свого людського й національного обов'язку. 
   

Категорія: Загальні | Переглядів: 222 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz