Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 10:37

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2014 » Грудень » 18 » «Краса - могутнє джерело моральної чистоти»
«Краса - могутнє джерело моральної чистоти»
08:53

«Краса - це глибоко людське! 
Вона існує незалежно від нашої свідомості 
й волі, але вона відкривається людиною
 і осягається нею, живе в її душі.  
Краса - це радість нашого життя»
      
  Українські дівчата здавна славились в усьому світі. Їм усім були притаманні неповторна врода, світлий розум, працьовитість, ввічливість, багата фантазія і, звичайно ж, велика шана, любов і повага до рідного краю. 
   Саме дівочу красу вирішили пошанувати в Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів цього тижня. Для цього провели чудовий конкурс зачісок з довгого волосся. Учасниці не стали конкурентами, адже  на святі не було конкурсних змагань. Головна мета учасниць, як і в житті дарувати всім нам красу. Радує і надихає те, що в веремії сьогоднішнього життя кожна представниця прекрасної статті прагне не втратити привабливості, елегантності. 
   У конкурсі взяли участь 35 дівчаток 1-11 класів. Дуже приємно, що в нашій школі є дівчата, які пишаються своїм довгим волоссям. Під час свята всі мали змогу дізнатися багато цікавого, пов’язаного з волоссям: народні традиції, секрети догляду, безліч рецептів: як мити, чим зміцнювати волосся, чим полоскати, щоб воно мало приємний запах, навички створення чудових і зручних учнівських зачісок. Крім того, пригадали, що означав вираз «розплести косу», чому косу плели з трьох частин, яка роль вінка на голові дівчини, що таке «кісники».
   Для створення зачісок дівчатка використали предмети кольорів державної символіки, народні традиції. Коси заплели користуючись способами  плетіння «віночком», «навскоси», «морська хвиля», «риб’ячий хвіст».
   Журі оцінювало дівчат за номінаціями. В номінації «Найдовша коса» перемогли Панченко Марія (95 см.) та Петруха Настя (80 см). В номінації «Найкраща зачіска» найкращими визнано зачіски Хаврусь Софії (2 кл.), Жарко А., Ілічук О., Коновалової О. (6 кл.), Прищепи Г. (7 кл)., Старчікової К. (11 кл.). В номінації «Найкраще знання народних звичаїв» стали дівчатка 6 класу, а приз глядацьких симпатій отримали Миколенко А., Зубко К. (2 кл.)
    Проведене свято підтвердило, що жіноча краса незнищенна, а особливо краса українських дівчат. Сподіваємося, що стеблівські корасуні прославлятимуть і далі наші національні і культурні традиції, красу української берегині!

 

Переглядів: 451 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz