Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 08:06

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2018 » Квітень » 17 » ЛІТЕРАТУРНА ЗУСТРІЧ
ЛІТЕРАТУРНА ЗУСТРІЧ
11:10

   10 квітня  на батьківщину Івана Семеновича Нечуя-Левицького у Стеблів  "прибув" літературно-мистецький десант Черкаської обласної організації Національної Спілки письменників України на чолі з головою спілки, літературознавцем, професором Володимиром Трохимовичем  Поліщуком. В складі делегації: члени спілки Валентина Михайлівна Коваленко, Оксана Миколаївна Галаєва, сестри Світлана Петрівна Горбань і Наталія Петрівна Лапіна, Сергій Миколайович Ткаченко, Катерина Іванівна Вербівська, Іван Іванович Дубінін, Віктор Григорович Скорина, поетеса і композитор Таміла Петрівна Чупак, член літературного об’єднання імені В. Симоненка Наталія Євгенівна Бонь, літературний консультант Валентина Євгенівна Івженко. 
   Ціль візиту: пошанування "всеобіймаючого ока України" І.С. Нечуя – Левицького в рамках відзначень 100-річчя від дня його смерті,  зустріч із педагогами та шкільною молоддю з метою виявлення та підтримки літературно обдарованих дітей, залучення їх до участі в конкурсах та літературних гуртках і студіях, до наукової роботи в Малій Академії Наук (секціі "Літературна творчість" та "Літературознавство"). 
   З великою увагою учні слухали виступи членів делегації, вдячно аплодували за цікаві виступи.  На завершення зустрічі поети подарували шкільній бібліотеці 13 примірників часопису Черкаської обласної організації Національної Спілки письменників України «Холодний Яр» та примірники власних творів з особистими підписами. 
  Так, Наталя Бонь подарувала 4 примірники віршів для молодших школярів «Морозиво в кишені» та підпис «Учням Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з найщирішими побажаннями від автора. Миру, радості, щастя, поезії, казки»; Катерина Вербівська подарувала збірку власних поезій «Горицвітова сопілка», яку підписала так «Учням і вчителям Стеблівської ЗОШ на власний голос в літературі»;
Таміла Чупак презентувала збірочку короткої прози «Павутинова мелодія бабиного літа» зі словами «Педагогам та учням Стеблівської ЗОШ з любов’ю»; сестри Світлана Горбань та Наталія Лапіна презентували роман – інтерв’ю «Надія: сплутані пазли», який став дипломантом конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс і пісенної лірики про кохання «Коронація слова - 2009» зі словами «Учням Стеблівської школи на згадку про зустріч»; 
Іван Дубінін подарував поетичну збірку «Осінній листопад» зі словами «Читачам Стеблівської ЗОШ від автора», дитячу прозову розповідь «Зозулька» зі словами «Читачам бібліотеки Стеблівської ЗОШ від автора» та гумористичну прозову збірку «Бюстгалтер на зарплату» зі словами «Читачам Стеблівської шкільної бібліотеки від автора. Сміх врятує світ».
    Плідною вийшла зустріч. Втішно, що серед шкільної молоді автори таки помітили "художні блискітки" і пораділи: є з ким працювати. Є енергія національного відродження!

Категорія: Загальні | Переглядів: 303 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz