Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 13:55

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Листопад » 6 » Літні канікули стеблівських школярів
Літні канікули стеблівських школярів
12:35

Цікаво організувати дозвілля дітей вдається не всім. Та ось для групи учнів Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів цьогорічні літні канікули запам’ятаються надовго, адже їм пощастило стати учасниками спортивно – тренувального збору «Острів патріотів», що проходив у червні у Виграєві. Всього там було понад 70 учасників (вихованці Київського Палацу дітей та юнацтва, школярі з Житомирщини, стеблівці) та 20 педагогів. Слоган збору «Не мамкай!» вказує на основний принцип в таборі:   виховати громадян, які готові брати на себе відповідальність та самостійно приймати рішення. Ключовим був девіз «Діти - дітям», де юні туристи постійно випробовували себе на витривалість, динамічно пізнавали ази самостійності та відповідальності. На «Острові» діти вчилися працювати в команді, брали участь у спортивних змаганнях, готували їжу на багатті, ловили рибу, купалися, намагалися знаходити компроміси та вирішувати побутові питання. До послуг учнів проходили гуртки та майстер – класи: плетіння з очерету;  лозоплетіння;  декупажу;  гончарства;  основ виживання;  основ самозахисту;  орієнтування та топографії; скелелазіння; водного туризму; спелеології; краєзнавства. А ще вони могли дізнатися що таке троллей, випробувати свої сили на скеледромі та взяти участь у різноманітних майстер-класах з катання на байдарках, дайвінгу, риболовлі, грі на гітарі та змаганнях зі складання кубика Рубика. Могли позмагатися у турнірах з шахів та шашок чи зіграти у волейбол, настільний теніс, піонербол, бадмінтон, футбол та аеробол.
   Супроводжували дітей члени батьківського комітету школи Мисан Любов Миколаївна та Пістряк Тамара В’ячеславівна. Небайдужі і талановиті батьки активно включилися в табірне життя. Любов Миколаївна проводила для бажаючих майстер – класи по розпису печива цукровою глазур’ю, а Тамара В’ячеславівна організовувала і проводила розважальні заходи. Стеблівчани вразили всіх своїми творчими талантами і їх запросили в Київ для участі в нових конкурсах. Діти переконалися, що вони можуть активно і з користю проводити вільний час без телевізора, мобільного телефону, комп’ютера. Про це свідчать їх анкети, в яких діти відзначають, що їхали сюди трохи насторожено, але з перших хвилин почували себе комфортно, цікаво, не скучали за домом, насолоджувалися товариством і співдружністю, насиченим життям табору. 
Постійно поруч з дітьми перебував координатор проекту Микола Васильович Коваленко, який, володіючи секретами психології важкого підліткового віку, намагається навчити дітей долати цей етап, не створюючи конфліктів в сім’ї. До послуг дітей ненав’язливі поради старших друзів, психолога,  методистів. Всі заходи: «Ранкове коло», «Вечірній вогонь довіри», квести, шоу, турніри спрямовані на навчання жити в колективі. Екскурсії до Корсунь – Шевченківського історико-культурного заповідника, Стеблівської ГЕС та музею І.С. Нечуя – Левицького суттєво розширили кругозір учасників. 
Особисті перемоги та досягнення в усіх учасників різні. Дехто вперше ночував у наметі, хтось вчився готувати на багатті чи встановлював намет, а для когось випробовуванням стала відсутність батьків. Та саме такі табори є місцем, де діти отримують неоціненний досвід, зростають самостійними, гідними громадянами та патріотами нашої держави. Вдячні організаторам і надіємося, що наступного літа наша співпраця отримає продовження.

 

Категорія: Загальні | Переглядів: 514 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz