Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 09:14

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Грудень » 3 » Методичний захід в школі
Методичний захід в школі
13:58

  29 листопада В Стеблівській ЗОШ І - ІІІ ступенів проходило засідання міжшкільного методичного об'єднання вчителів-філологів Стеблівської громади, керівник вчитель вищої категорії Кучеренко Наталія Яківна. На семінар прибули 6 педагогів – філологів з Сидорівського, Шендерівського, Дацьківського НВК та вчителі - філологи з Стеблева. До уваги присутніх було запропоновано 2 відкритих уроки та виховний захід.
   Відкритий урок з зарубіжної літератури " Хлопчик-Зірка" в 5А класі провела Хоменко Любов Василівна. Свій урок вчитель орієнтувала на реалізацію компетентністного- орієнтованого підходу. Протягом уроку діти висловлювали власну думку про прочитане, аналізували проблеми добра і зла, байдужості і відповідальності, песимізму та оптимізму. Увесь урок супроводжувала мультимедійна презентація, створена вчителем: естетична, змістовно наповнена. Діти працювали плідно, активно, висловлювали власну думку, оперували засвоєними термінами. Вчитель досягла поставленої мети уроку, ще раз підтвердила, що вона дійсно педагог високої кваліфікації.
 Відкритий урок з української літератури "Леся Українка " Морська тиша" у 6 класі, провела Карпова Наталія Леонідівна.  К. Ушинський говорив: "Чим більше наших органів чуття бере участь у сприйнятті якогось враження, тим тривкіше лягають ці враження у нашу пам'ять". Цей урок української літератури став справжнім уроком використання всіх органів чуттів в учнів, які слухали море, дивилися на нього, характеризували. Ще цей урок був ноосферно-екологічно спрямований, бо учні мали літературно-критичне споглядання твору, відчували тему уроку і себе в неосяжному просторі. Враховуючи вікові особливості учнів, Наталія Леонідівна широко використовувала принцип доступності: від простого до складного, від вивченого до нового. Вчитель доречно користувалася методом діалогу: учні - текст твору, учні - учні, учні - вчитель, була посередником між учнем і твором. Комплекс форм і методів дозволив вчителеві досягнути поставленлої мети.
  Виховний захід "In the world of English", підготували вчителі іноземної мови Бутенко Ірина Олександрівна та Рябоконь Яна Олександрівна. Педагоги якісно підготувалися до заходу, відіграли спрямовуючу роль, надавали дітям тактовну допомогу. В заході взяли участь представники з усіх класів Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що вивчають іноземну мову. Глядачі спостерігали злагоджену роботу, яка грунтувалася на стосунках співробітництва, взаємодопомоги, вимогливості. Вчителі досягли поставленої мети:  розвиток креативних здібностей учнів; виховання інтересу до вивчення предмета; узагальнення країнознавчих знань учнів, отримані на уроках англійської мови; розвиток вміння працювати в колективі та приймати спільне рішення; розвиток позитивних особистісних якостей (відповідальність, доброзичливість, почуття взаємодопомоги);  розвиток і тренування уваги, пам’яті, мислення; виховання поваги до культури своєї країни та країн мови, що вивчається.
На обговоренні присутні оцінили проведені уроки і захід як високоефективні та обговорили новини сучасної методики викладання мови і літератури в школі.

Категорія: Загальні | Переглядів: 223 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz