Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 14:42

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2010 » Червень » 18 » Ми - за здорове, щасливе дитинство!
Ми - за здорове, щасливе дитинство!
23:41

Ми - за щасливе, здорове дитинство!

    Завершився навчальний рік, а з ним прийшла пора підведення підсумків проведеної роботи. Перша приємна ластівочка прилетіла до Стеблівської загальноосвітньої школи імені І.С. Нечуя-Левицького навесні, коли стали відомі результати ІІ Всеукраїнського конкурсу-захисту сучасної моделі навчального закладу - Школи сприяння здоров’ю. Згідно підсумків результатів конкурсу школу визначено освітньо - інформаційним центром Національної мережі Шкіл сприяння здоров’ю та вже вдруге ми ввійшли в число переможців.

    Слідуючим етапом став зліт добротворців, який відбувся в с. Сахнівці 19 травня, адже саме там педагогічний та учнівський колективи школи за плідну творчу працю, збереження, впровадження і пропаганду педагогічної спадщини О.А. Захаренка відзначені високою нагородою – Дипломом лауреата премії імені Народного вчителя О.А. Захаренка. Дуже горді такою шаною та відчуваємо велику відповідальність. А ще на святі відзначили роботу нашої школи як Школи сприяння здоров’ю та як одну з кращих по організації роботи бібліотеки.

    28 травня в школі відбулося свято Останнього дзвоника. На свято завітали батьки, гості, шановні запрошені представники – Вдовченко Л.П., Коваленко Є.і., голова села Устяновський А.І., протоієрей місцевого храму о. Василій. Традиційно на заході після підведення підсумків, віншували найдостойніших, найактивніших, найкращих. У запроваджених номінаціях «Клас року», «Кращий учень року», «Кращий співак року», «Кращий читач», «Спортсмен року» визначилося близько 60 переможців. Радіють учні 3 кл. (класовод Шевченко І.В.), 6А кл. (кл. керівник Менщикова О.С.), 11 класу (кл. керівник Березовська Т.М.), які завоювали почесне звання «Клас року»; школа пишається: найактивнішим читачем бібліотеки Піргат Ліаною (3 кл.), найкращими читцями поезії Карповою Т. (8А кл), Дем’янчуком О. (10 кл.), найкращими співачками Локтєвою Іриною (11 кл.) та Жельман Вікторією (9Б кл), 27 найактивнішими спортсменами, всіма учнями школи.

    А вже ввечері подвір’я школи заполонили випускники, адже настала пора залишити рідну домівку і шукати свого шляху в житті. Щемливо радісне свято розпочалося зі спільного загадування майбутнього та останнього вальсу біля стін рідної школи, ушануванням пам’яті загиблих воїнів та продовжилося в місцевому будинку культури. Добре підготовлене заступником директора з виховної роботи Кучеренко Н.Я. та педагогом-організатором Менщиковою О.С. свято пролетіло, як мить. Присутні бурхливими оплесками вітали золоту медалістку школи, активну учасницю і переможницю численних олімпіад Хоменко Юлію, найкращу спортсменку класу Бабенко Віку, інтелектуала Масюка Михайла. Талановиті випускники дякували вчителям і батькам, передавали естафету юним, давали урочисті обіцянки. Нікого не залишив байдужим ніжний голос Локтєвої Ірини, яка подарувала присутнім кілька пісень, а найбільше схвилювала пісня-подяка, присвячена найдорожчій і єдиній у світі – Мамі. Вже традиція в школі на святі вручати батькам випускників подяки за виховання таких чудових дітей. Зі сцени саме вони пліч-о-пліч повели своїх дітей у майбутнє.

    А чи знаєте ви, що таке щасливе дитинство? Точного визначення людство поки що не дало, але це відчуття кожна дитина розуміє по-своєму. Ось і дітлахи 1 - 4 класів спробували дати визначення щасливому дитинству 1 червня, в день захисту дітей, в стінах сільської бібліотеки разом з бібліотекарем Довгаль Л.І. Найчастіше звучали думки, що щастя – це коли тебе люблять, поважають, цінують, а ще, коли купують солоденьке чи щось дуже бажане. Любов Іллівна вміло повела розмову з дітьми в правильне русло та навела безліч прикладів з літератури, а ще запросила дітей до участі в вікторинах «Жарт за жартом», «Впізнай казку». Разом з учнями в святі брали участь і їх вчителі. Вже скоро гамірлива дітвора висипала на подвір’я, щоб продовжити змагання і висловити свої думки в малюнку на асфальті. Старались, хто як міг. Вже дуже скоро заграло на асфальті і яскраве сонце, і голубе море, і щасливі усміхнені діти. З великим завзяттям дітки захищали свої ідеї. Всі чудово справилися з завданням. А на завершення дружно поспівали дитячих пісень. Заклопотані дорослі, що проходили мимо, зупинялися, розглядали дитячу творчість і ясніли їх обличчя, розквітала посмішка, добром світилися очі, коли слухали пояснення дітей. Часто ми за клопотами не помічаємо, що щастя ось воно, поруч в щирій усмішці дитини, в ясному погляді, довірливому дотику руки. Приємно, що школа має такого надійного однодумця в особі сільського бібліотекаря Довгаль Л.І. Вже неодноразово за її участі проходили спільні заходи, цікаві, творчі, добре підготовлені. Плідно працює на громадських засадах театральний гурток «Дитяча казка», нещодавно учні школи почали відвідувати заняття гуртка духовного співу. З душею Любов Іллівна ставиться до дітей і вони віддячують їй захопленням і повагою.

    Тепле літечко вже повноправно вступило в свої права. Хочеться побажати всім учням добре відпочити, набратися сил, здоров’я, нових вражень!



 

Г.М. Миронюк, директор

Стеблівської загальноосвітньої школи

імені І.С. Нечуя-Левицького

Переглядів: 1914 | Додав: leo | Рейтинг: 2.3/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz