Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 04:14

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Листопад » 9 » Місячник шкільних бібліотек
Місячник шкільних бібліотек
14:13

 Згідно наказу відділу освіти №246 від 24.09.2015 року в нашій школі  з 2 по 27 жовтня проходив місячник шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя». 
  Стеблівська загальноосвітня школи І-ІІІ ступенів імені І. С. Нечуя-Левицького – школа сприяння здорового способу життя, а бібліотека  є  координаційним центром з виховання в учнів здорового способу життя і готова допомагати, тому що дуже добре усвідомлює, що від здоров’я наших дітей залежить здоров’я наступного покоління, а отже, майбутнє Землі.
В рамках проведення місячника було проведено заходи:
  В бібліотеці виставка літератури «Ми за здоровий спосіб життя» та тематична постійно діюча поличка «Здоровий спосіб життя – хворобам нема вороття», де кожен мав змогу ознайомитися з викладкою літератури про те, як берегти  здоров’я та про влив шкідливих звичок на здоров’я людини.
     По класах проходили години спілкування: «Здоров’я – вічна мрія людства», «Здоровий спосіб життя в традиціях українського народу».
   По кабінетах проведений конкурс на кращий класний куточок книги, всі куточки оформлені згідно норм, найкращі куточи книги виявилися у початкових класах класах.
  В конкурсі плакатів «Я обираю здоров’я» (5-11класи), найкращим та змістовним обрано плакат учнів 5 класу.
    Проведена презентація книг, періодичних видань, що популяризує здоровий здоровий спосіб життя (по класах).
  Найменші школярі нашої школи познайомилися з бібліотекою. Тут для першокласників відбувся захід «Посвята в читачі», де учні ознайомилися про правилами користування книгою, як поводитися в бібліотеці, відгадували загадки та кожному вручено посідчення читача шкільної бібліотеки.
   Учням 2 та 3-А класів була проведена презентація книг серії «Невидимий світ», які розповідають про здоров’я дитини, учні дізналися, чому треба прибирати в оселі, бути охайним, щому потрібно робити щеплення та інше.
    Для учнів 3Б проведена  гра-подорож «Література, як мікстура», під час якої діти дізналися про здорове корисне харчування, режим та гігієну харчування.
    Проведений конкурс-вікторина для 4 класу «Що я знаю про здоров’я», учні розповідали які фактори  впливають на здоров’я людини, ознайомилися з правилами гігієни, чому пострібно займатися спортом, про те що є шкідливі та корисні мікроби та про вплив шкідливих звичок на організм людини.
   Традиційно в школі діє гурток «Книжкова лікарня». Учні бережно відносяться до книги, завжди про неї дбають і допомагають коли вона пошкоджена і потребує ремонту. 
    Традиційно кожного місяця проходить конкурс «Найкращий читач місяця». За результатами огляду читацьких формулярів у жовтні переможцями  стали учні: Бурлака Богдана, Заболотня Ангеліна,Ганус Даша, Масюк Софія, Миколенко Діана, Прищепа Вадим, Самофал Варвара, Хоменко Анастасія – учні 1 класу; Жир Анна., Поляковська Ангеліна, Темченко Тетяна - 2 клас; Литвиненко Анна, Лохно Анастасія, Масюк Дмитро, Рейстровий Іван,Степаненко Анна - 3-А клас;
Ласкава Юлія, Лисенко Діана, Пахомов Андрій, Яценко Ангеліна  - 4 клас; Зубко Каміла, Кутвіцька Анна-Романа, Миколенко Аліна, Самофал Діана - учні 5 класу; Базаркулова Аліса, Якименко Міла – 6 клас; Масюк Ангеліна, Руденко Софія – 7 клас; Чуєнко Анастасія учениця 8класу та  Матвєєва Яна –  9 клас
 Кращим читаючим класом стали учні 1 класу (класний керівник Лохно С.О.), 3-А класу (Шевченко І.В.) та 4 класу (Кузьменко В. Б.).Переможці конкурсу «Найкращий читач - жовтня» висвітлені на стенді «Вісник книголюба».
Отже, місячник шкільних бібліотек в нашій школі  проходив під гаслом «Шкільна бібліотека – за доровий спосіб життя»  спря¬мований: 
    надати учням об’єктивну, відповідно до віку інформацію про здоровий спосіб життя;
    сприяти збільшенню знань учнів шляхом обговорення проблем, пов’язаних зі шкідливими звичками серед школярів;
    вчити дітей краще розуміти самих себе і критично ставитися до власної поведінки;
    вчити дітей ефективно користуватися потрібною літературою, робити аналіз та висновки;
    допомагати школі та батькам у попередженні залучення учнів початкової школи до шкідливих звичок.

Категорія: Загальні | Переглядів: 280 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz