Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 17:50

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2018 » Травень » 4 » Наш славний Нечуй
Наш славний Нечуй
12:02

   До 100-річчя з дня смерті великого земляка учні Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели захід. Підготувала його вчитель української мови та літератури Миколенко Ольга Іванівна. Ведучі свята Яковенко Віка та Загребельний Влад вели присутніх сторінками життя письменника. Ольга Іванівна підготувала авторську мультимедійну презентацію «Вивчаємо творчість Нечуя – Левицького на місцевому матеріалі», в якій відкрила історію життя і творчості письменника з абсолютно нової точки зору, тісно прив’язавши до сучасного Стеблева. Безліч фотографій з різних куточків Стеблева давали можливість зрозуміти, де автор черпав натхнення і звідки брав такі колоритні персонажі. Учні побачили справжні музейні документи, довідки, фото, датовані ХІХ століттям; здійснили заочну подорож по місцях, пов’язаних з Нечуєм; прослухали свідчення земляків, зібрані С.Л. Хаврусем; побачили фото місць, описаних в творчості Нечуя (острів Замок, скелі Сфінкс, Спаса, Бурлачка), фото старої церкви на горі Спас. Особливо вразили учнів фото капсули, знайденої при будівництві церкви, її зміст та історія. Познайомилися учні з  сучасними Кайдашами, нащадками героїв нетлінної повісті. Велику увагу вчителька приділила музею І.С. Нечуя – Левицького: його сучасності, його засновнику С.Л. Хаврусю, пам’ятникам героїв його творів.  
    На завершення заходу солісти школи Настя Твердохліб та Влад Макаревич виконали пісню про рідний край. 
   Науковий співробітник музею Тамара Блохіна виступила перед учнями та презентувала книгу Максима Тарнавського «Нечуваний Нечуй. Реалізм в українській літературі». Цікаві маловідомі факти з особистого життя письменника зацікавили учнів, особливо детально виступаюча познайомила присутніх з патріотичними настроями Нечуя, напрямками в творчості. Ще раз звернули увагу на сторіччя з дня смерті письменника, наголосили на 180-річному ювілеї з дня його народження. 

Категорія: Загальні | Переглядів: 305 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz