Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 07:31

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2016 » Листопад » 11 » Насичені і корисні осінні канікули Стеблівських учителів та учнів
Насичені і корисні осінні канікули Стеблівських учителів та учнів
11:17

Міжнародний мовно – літературний конкурс учнівської молоді імені Т.Г. Шевченка
  В кінці жовтня учні школи взяли участь в І етапі Міжнародного мовно – літературного конкурсу учнівської молоді імені Т.Г. Шевченка, який було проведено з метою поглиблення знань про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка, виховання в молодого покоління поваги до традицій свого народу. Всього в конкурсі взяли участь 19 учнів 5-11 класів, з яких троє стали переможцями. Організатором конкурсу виступила вчитель української мови та літератури Кучеренко Н.Я. Завдання конкурсу включали в себе перевірку знань з української мови та написання творчої конкурсної роботи. Учасниками ІІ туру стали: учениця 7 класу Юлія Войцих, 9 класу – Катя Марченко, 10 кл. – Дарина Таїрова.
Інтернет - олімпіади
   Протягом жовтня учні школи брали участь в обласних предметних інтернет – олімпіадах - сім учасників  з 3 предметів. Учениця 7 класу Єрьоміна Д.(вч. Литвиненко Ю.М.) набрала 42 бали з математики, що є достатнім рівнем знань з предмета. Менщикова О. та Чуєнко А., учениці 7 класу, восьмикласник Лохно В. набрали по 85 балів з хімії - високий рівень (вч. Миронюк Г.М.), з української мови та літератури восьмикласниця Ілічук О. показала знання високого рівня, а учениці 9 класу Марченко К. та Яковенко В. – достатнього рівня (вч. Вихор О.Ю., Миколенко О.І.)
         Фестиваль – конкурс англійської пісні «EURO SCHOOL – 2016»                             
   1 листопада учні школи взяли участь  в районному фестивалі – конкурсі англійської пісні «EURO SCHOOL – 2016» в рамках заходів з нагоди оголошення 2016 року – роком англійської мови, з метою підвищення рівня знань та володіння англійською мовою, виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді, активізації позакласної роботи з іноземної мови. Учасниками від Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів були Мисан Віка та Моісєєва Альона. Готували учнів до конкурсу вчитель англійської мови Бутенко І.О. та педагог – організатор Коваленко Р.В. Вікторія виконувала пісню «I just called to say «I love you» («Я просто зателефоную тобі, щоб сказати «Я люблю тебе»), а Альона виконала пісню «My heart will go on»  («Моє серце буде продовжувати битися» з фільму «Титанік») Номери учасників були яскраві, оригінальні, творчі. Дівчатка продемонстрували досконале знання текстів пісень англійською мовою, намагалися передавати зміст, образи, артистичність, чистоту англійської вимови. Мисан Вікторія отримала нагороду «Приз глядацьких симпатій», обидві учасниці відзначені грамотами за активну участь у конкурсі.
Приклад Білозірської ОТГ в галузі освіти
   3 листопада директор школи Миронюк Г.М. в складі делегації з Корсунщини відвідала Білозірську ОТГ та ознайомилася з досвідом її створення та діяльності, зокрема, звернувши увагу на зміни в освіті. Ще з березня місяця в селі Білозір’я Черкаського району створено опорну школу, на розвиток якої виділено 2,6 млн грн. Ці кошти витрачено на утеплення приміщення, зміну дизайну території школи, повну заміну меблів та оснащення кабінетів з основних дисциплін. Повністю зникло поняття «батьківських внесків». А громада продовжує свій розвиток: будуються квартири для молодих спеціалістів, асфальтуються дороги, фінансуються гуртки за інтересами. Хочеться вірити, що досвід з Білозір’я надихне і громаду Корсунщини на створення ОТГ, де, при чітко поставлених завданнях, мудрому керівництві та єдності думок, почнеться зміна мислення, стереотипів та становлення самостійного типу господарювання.
  Майстер – клас заслуженого вчителя України з історії
   4 листопада вчитель історії Менщикова О.С. взяла участь в майстер – класі, що проводила Бурлака О.В. - вчитель історії Городищенського економічного музею, заслужений вчитель України,  переможець Всеукраїнського етапу конкурсу «Учитель року 2016» в номінації «Історія». На майстер – класі з проблеми «ІКТ як фактор модернізації освітнього прогресу» вчителі виступили в ролі учнів, які відповідали на запитання, доводили свою думку, дискутували.  Олена Вікторівна ознайомила присутніх зі своїми надбаннями в мережі Інтернет, показала можливості використання соціальних мереж в навчальному процесі, ознайомила з хмарними технологіями та їх застосуванням. Вчителі отримали сертифікати та диски «Інформаційне забезпечення сучасного уроку історії». Та найцінніше – це ті зерна новітнього педагогічного досвіду, що стануть корисними в подальшій роботі та фаховому зростанні.
Шахово – шашковий турнір
   Також 4 листопада учні школи взяли участь в районному шахово – шашковому турнірі, який проходив в міській ЗОШ №1. Команда школи складалася з 4 учасників: Бабенко А., Головко Г. (9 кл.), Литвиненко М. (10 кл), Петруха М. (11 кл.). Очолив команду вчитель фізкультури Петренко В.С. Учні змагалися активно і завзято. Найкращий результат показав Литвиненко М., посівши ІІ місце з шахмат в особистому заліку. Головко Геннадій завоював 4 місце з шашок, Петруха Настя на 6 місці з шахмат, Бабенко Анжеліка посіла 8 місце з шашок.
Районний фестиваль "Зірки Надросся".
  4 листопада  відбувався районний фестиваль "Зірки Надросся".    
  Від школи участь взяли Твердохліб Настя та Макаревич Владик. Діти виконували соло: «Українці» Настя Твердохліб, «Пісня про Україну» Макаревич Влад та в дуеті пісню «Черкащина».

 

Категорія: Загальні | Переглядів: 301 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz