Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 13:35

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Червень » 19 » Неповторна туристична поїздка
Неповторна туристична поїздка
11:31

  10 червня педагогічний колектив Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів мав змогу провести спільно час під час захоплюючої туристичної поїздки, організованої районним профспілковим комітетом. Наш маршрут проліг до столичної області. Там ми відкрили для себе цікаві і красиві місця: храмовий комплекс з ландшафтним парком в с. Буки Сквирського району та дендропарк «Олександрія» в м. Біла Церква. 
  Отож, розпочалася наша екскурсія з мальовничого села Буки, розташованого на місці старовинного міста Бакожин, де археологи знайшли залишки стародавнього  городища. Захопив нас красивий ландшафтний парк, який було засновано в 1996 році підприємцем Іваном Сусловим, директором агропромислової корпорації "Сквира". Для парку він викупив ділянку землі біля річки Роставиця. Сьогодні важко уявити, що ця земля площею 2,7 гектарів кілька років тому назад була місцевим звалищем.  Вся перебудова розпочалася з розчищення русла річки Роставиці та побудови міні – ГЕС, яка виробляє небагато енергії, проте її вистачає на потреби комплексу. Для проектування і побудови парку і споруд запросили архітектора Юрія Бабича, якого за цю роботу відзначили державною премією.  
   Вразив нас Храмовий комплекс з собором св. великомученика Євгенія, часовнями святих Олександра и Миколая, дзвіницею св. Даниїла. При їх будівництві архітектори використовували як традиційні для України, так і модернистські стилі.
  Ще ми відвідали долину казок, де познайомилися  з казковими персонажами,  дубами - чародіями і ученим котом; побачили статую ангела з каменем, яка була  привезена з Ізраїлю, з того місця, де Іісус перетворив воду на вино; вразилися «фонтаном – рулеткою», що стояв на Майдані Незалежності до його реконструкції в 2001 році, а потім довго припадав пилюкою. Іван Суслов відремонтував фонтан і встановив на території парку. 
  А ще нам сподобалася безліч водоспадів, фонтанів, альтанок, незчисленні скульптури, навіть пам’ятник М. Горькому. Привабили скульптури жаб, яких всі хочуть погладити, вкинути в пащу монету і свято вірити, що це дійство принесе удачу.  З захопленням походили ми територією міні – зоопарку, в якому проживає цар звірів лев Султан, ведмеді, страуси, олені, фазани, вівці. 
  Цікавою видалася нам історія з цифрою 7. Засновник Суслов вважає її щасливою для себе, адже його ініціали СІМ – Суслов Іван Миколайович, тому цифра 7 викладена  тут і на фасадах приміщень, і на доріжках, і на кабінеті мецената.     
  Також на берегах Роставиці розташовано комплекс приватних будівель сім’ї Суслових. Поруч знаходиться дитячий будинок для сиріт з назвою «Родинне гніздечко». Тішить душу те, що наші невеликі пожертви підуть на користь цим дітям. А ще ми віримо, що дотримуючись принципу семірки, Іван Миколайович збудує сім родинних будинків і обігріє ще багатьох сиріток. 
  З почуттям захоплення, радості ми залишали цей затишний комплекс та помандрували до ще однієї перлини України – дендропарку «Олександрія» в м. Біла Церква. Півгодинний переїзд і ось ми вже на місці. І знову здивування, бо ми потрапили в найбільший в Україні парк, площа якого близько 200 га, на території росте більше 600 видів дерев і кущів та близько 700 видів трав. Екскурсовод розповів нам про долю засновника парку Ксаверія Браницького та його коханої дружини Олександри, що прожили тут 55 років і створили неповторне чудо за допомогою природи. На території парку ми побачили, крім резиденції Браницьких, архітектурні споруди: «Царський павільйон», в якому гостювали царські особи, колонада «Ехо», павільйон «Ротонда», Танцювальний павільйон, Китайський місточок. Прикрашена «Олександрія» вишуканими вазами, мармуровими і бронзовими скульптурами, декоративними композиціями з штучних земляних підвищень та кам’яних велетнів. Бажаючі змогли помандрувати стежинами парку на  кінній кареті з візницею Наталею. 
   Ось так і підібрався вечір, а подорожні, повні вражень і чудового настрою, повернулися в Стеблів. За комфортну і безпечну поїздку щиро вдячні директору приватного підприємства «Корсуньавтотранс» Олександру Григоровичу Каракаю

.


 

Категорія: Загальні | Переглядів: 321 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz