Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 00:59

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2016 » Січень » 23 » Охороняй і бережи пташину, піклуйся про неї і допоможи у важку хвилину!
Охороняй і бережи пташину, піклуйся про неї і допоможи у важку хвилину!
13:17

Зимовий час - це не тільки веселі свята, жваве катання з гірок, відчайдушна гра в сніжки, але і міцні морози з пронизливим вітром. У холодну пору року перед зимуючими птахами постають життєво важливі питання: як прогодуватися. Доступної їжі стає значно менше, але потреба в ній зростає. Іноді природний корм стає практично недоступним, тому багато птахів не можуть пережити зиму і гинуть. Цьогорічні морози і сніговії додали клопоту малим непосидам. Щоб долучитися до благородної справи допомоги птахам взимку в Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів в січні традиційно проводиться акція «Допоможи птахам взимку», мета якої познайомити дітей з птахами, що зимують у нашій місцевості, з їх видами та особливостями; навчити піклуватися про птахів, допомагати їм у холодний зимовий час. Протягом акції учні брали участь у виставці малюнків про птахів, на уроках трудового навчання та образотворчого мистецтва виготовляли птахів з паперу методом орігамі та малювали малюнки; брали участь у конкурсі листівок та буклетів про зимуючих птахів. 
   Завершилась акція 17 січня «Святом зимуючих птахів». Учасників виявилося так багато, що проводили його в два етапи: для учнів початкової та середньої ланки. Святу передувала велика підготовча робота. Практично кожен учень школи виготовив годівничку і представив її на виставку. Який політ фантазії і творчості! Форма, розміри, матеріали. Виготовлення годівничок стало колективною сімейною справою. Учні початкової ланки стали активними учасниками конкурсу малюнків про зимуючих птахів. Учні середньої ланки підготували цікаві повідомлення про зимуючих птахів: їх види, особливості підгодівлі, меню та виступили з ними перед однолітками.
  Організувала учнів педагог – організатор Коваленко Руслана Валентинівна. Ведучі свята Пістряк Влад та Менщикова Олександра повели розмову про небезпеки, які очікують зимуючих птахів, наголосили, що птахам страшніший голод, ніж холод. Виступаючі: Руденко Софія (5 кл.), Савченко Даша (6 кл), Коновалова Оля (7 кл.), Марченко Катя (8 кл.) повідали глядачам про місця зимівок птахів, про скрути, які їх чекають та способи допомоги. Підсилювали розповіді учнів слайди презентацій, відеоролики «Незвичайні птахи», «Годівнички», «Зимуючі птахи». Завершилося свято закликом ведучих до практичної допомоги птахам. Учні вирушили на територію подвір’я школи розвішувати годівнички, більша частина їх будуть розвішені вдома.
  Протягом наступного тижня учні спостерігали як ведуть себе птахи біля годівничок і зробили цікаві висновки. Освоєння годівниць першими почали синички. Спочатку вони підлітали з побоюванням до годівниць, довго озиралися, але поступово освоїлися і перестали боятися. Горобці прилітали невеликою зграйкою. На годівниці вони б'ються, кричать, сперечаються із-за корму. Якщо до годівниці прилетіли синиці - горобці відлітали, як би поступаючись їм місцем. Прилітали зграйкою голуби. Корм збирали під годівницями, іноді підходили до дітей на відстань до двох метрів. Крім того, діти помітили, що у вітряні дні птахи не прилітають; з кормів голуби і горобці полюбляють насіння, а синички – несолене сало; горобці і голуби прилітають зграйками, а синиці по 3 – 4. 
   Акція «Допоможи птахам взимку» триває, тому прийнято рішення продовжувати щоденне годування птахів; спостерігати за їх поведінкою; використовувати різні корми; обліковувати кількість птахів та їх види.

 Галина Миколаївна Миронюк,
 директор Стеблівської школи ім. І.С. Нечуя - Левицького

Категорія: Загальні | Переглядів: 488 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz