Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 13:35

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 16 » Олександр – це значить „переможець”
Олександр – це значить „переможець”
21:43

             Мацько Олександр Володимирович (02.02. 1991 р.н.),випускник Стеблівської ЗОШ І – ІІІ ступенів, 
                                    Олександр – це значить „переможець”    
Холодного лютневого ранку 1991 року в Рівненській обласній  лікарні народився хлопчик. Від першого погляду на дитину в мами  стислося серце : на ручках замість 5 пальчиків було тільки 4. Забилася  думка: як? чому? І пригадалися місяці  вагітності проведені в Житомирському с/г інституті, що віднесена до І категорії радіоактивного забруднення. Можливо це відлуння Чорнобиля так жорстоко  відразилося на її дитині?!
    Час ішов, хлопчик підростав. Був жвавий, рухливий, активно спілкувався з однолітками. В 6 років  пішов до 1 класу,  мав хороший розумовий розвиток, освоював шкільну програму. Коли Сашко навчався в 4 класі, в сім'ї з'явився вітчим. Він добре ставився до хлопчика, розумів його, підтримував. Тато Микола мав велике захоплення -  бачив прекрасне і вмів передавати його на папері. Не раз Сашко зазирав через батькове плече, спостерігаючи як  народжуються портрети, натюрморти, пейзажі. Одного разу батько посадив його поруч і дав олівець. Вже  перші штрихи показали природні задатки дитини: лінії були точні, форми довершені. Кілька дружніх порад, і ось уже на папері з'явився перший малюнок. А за ним ще і ще, бо ніби відкрилась криниця таланту, з якої потекла ріка Сашиних творінь.
    Хлопчик став відвідувати шкільний гурток прикладного мистецтва, де  під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва, опановував ази  художньої творчості, працював з олівцем і пензликом,  оволодівав прийомами роботи з деревом. Жодного разу не  відчув себе неповноцінним, всі  оточуючі не помічали фізичної вади, захоплені щирістю, відвертістю, творчою натурою Саші.
    Долею Саші активно опікувалася районна соціальна служба молоді, залучивши його в спілку обдарованої молоді.    В 2001 році Сашу направили в дитячий табір „Артек”, де він був учасником конкурсу „Повір у себе”,  там же організували виставку його  робіт та включили в  звітну збірку-альманах.
    В 2006 р. сім'я переїхала з Рівненщини в Стеблів. Тут же з’явилась у Саші сестричка Яна. Мальовничі місця понад Россю захопили Сашу, він став малювати природу, а вивчення творів Т.Г.Шевченка викликали бажання ілюструвати їх. Так з'явився цілий альбом ілюстрацій виконаних простим олівцем. Невелика частина їх  ввійшла до збірки „Джерела творчості”.
    З часом бажання і уподобання  хлопчика розширювалися, він став захоплюватися точними науками, а особливо інформатикою.  Отримавши документ про освіту, Саша без труднощів став студентом математичного факультету Черкаського університету. Цього року Саша проходив педагогічну практику в рідній школі, показавши себе небайдужим і зацікавленим практикантом, який віртуозно володіє комп’ютером, користується безліччю програм. А ще творча сім’я Саші дуже активні в конкурсах, що проходять в школі і поза її межами. Разом з Яною, ученицею 2 класу, виготовляють різноманітні вироби з паперу в техніці квілінгу, орігамі; малюють малюнки; створюють оригінальні композиції. Ось такий він, Олександр, іде переможно по життю, мужньо долаючи всі негаразди. Успіхів тобі, юний таланте, та щасливих зустрічей на життєвім шляху!
   А Стеблівська школа пам’ятає своїх Олександрів, які тільки за останні роки приносили їй успіхи і перемоги. Це і Калініченко Саша, Цибульський Саша, Дем’янчук Саша, Олійник Саша. І моя найдорожча гілочка теж носить це чудове ім’я. Тож спасибі вам, дорогі Олександри, за здобуті перемоги та бажаю Вам миру і злагоди, нових здобутків і вершин, успіхів і досягнень. 

            З повагою директор Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.С. Нечуя – Левицького Галина Миронюк.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 427 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz