Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 02:48

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Вересень » 20 » Олімпійський тиждень - 2019 в школі
Олімпійський тиждень - 2019 в школі
09:22

    Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Щоб  навчити учнів цінувати власне здоров’я, виховувати в школярів потребу в постійній руховій активності, зміцненні здоров’я, залучати до активних занять фізичною культурою та спортом в школі проводяться різноманітні спортивні змагання. Адже спорт - це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя - це саме життя, рух вперед! Спорт є одним із головних чинників, який впливає на фізичний розвиток та здоров'я дитини. Тому ми, колектив Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, намагаємось дотримуватись цих принципів. Доброю традицією у нашій школі стало проведення напередодні дня фізичної культури та спорту Олімпійського тижня. Не виключенням став і цей рік. Олімпійський тиждень тривав з 9 по 13 вересня. До проведення   спортивно – видовищних заходів долучилися не лише вчителі фізичної культури, а й всі вчителі школи.
  Початок  тижня було відкрито на урочистій лінійці, де дітей познайомили з планом проведення тижня. 9 вересня у кожному класі школи, на 4-му за розкладом уроці, було проведено Єдиний Олімпійський урок. Учні дізналися цікаві факти про виникнення Олімпійських ігор, досягнення та рекорди видатних спортсменів світу.
  Протягом тижня   діти створювали цікаві та змістовні плакати до Дня спорту «Знай наших олімпійських чемпіонів», брали участь у виставці малюнків «Спорт у моєму житті»,   змаганнях з футболу, шахів,   для учнів початкової школи «Веселі старти». Проведено інформаційні хвилинки «Цікаві олімпійські факти». Учні змагалися не лише у спритності та витривалості, а у знаннях   про олімпійських чемпіонів, спортивні ігри та українських спортсменів. Під керівництвом бібліотекаря школи  Т.В. Тимченко організована  книжкова виставка «Легенди олімпійських зірок» про видатних спортсменів світу, яка діяла протягом тижня у бібліотеці школи. 
  В п’ятницю під керівництвом вчителя фізкультури Пустільніка В.І. було проведено товариська зустріч з футболу між учнями 5А та 5Б класів, перемогла дружба. Крім того, цього дня відбулися міжшкільні товариські зустрічі з футболу. Матч між футболістами Стеблівської ЗОШ та Шендерівським НВК закінчився з рахунком 11:0 на користь Стеблева. Мячі забили: Загребельний Влад, учень 10 класу - 5 мячів, по 2 мячі забили Лохно В. (11 кл.), Прапро Р. (9 кл.), по 1 мячу забили семикласники Сирота К., Скожепа В. Матч між Стеблевом та Дацьками закінчився з рахунком 4:1 на користь Стеблева, А учні Шендерівського НВК виграли в команди Сидорівки з рахунком 2:0. Технічна поразка зарахована Сидорівці та Шендерівці. Отож, місця розподілилися так: на І місці команда Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, ІІ місце посіла команда Дацьківського НВК, на ІІ місці - Шендерівська команда, сидоряни на 4 місці.
   Тиждень пройшов у школі цікаво, ефективно та корисно. Веселими і задоволеними залишилися всі учасники заходів. Ми ще раз переконались, що в нашій школі працюють і вчаться сильні, спритні й сміливі учні.
   Такі заходи проводяться з метою сприяння розвитку олімпійського руху, залучення учнів до занять фізичною культурою та спортом, пропаганди здорового способу життя та виховання почуття патріотизму у підростаючого покоління.  Як зазначила директор школи Г.М. Миронюк: «Ми намагаємося заохотити якомога більше дітей до занять фізичною культурою і спортом, щоб вони відмовлялися від шкідливих звичок. Тож бажаю всім спортсменам тільки перемог – як на спортивних майданчиках, так і за їхніми межами!». 

Категорія: Загальні | Переглядів: 253 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz