Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 05:54

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Семінар бібліотекарів у Стеблеві
Семінар бібліотекарів у Стеблеві
09:24

  4 грудня в Стеблівській загальноосвітній школі відбувся районний семінар бібліотекарів шкільних бібліотек на тему «Національно - культурні традиції регіону в системі роботи шкільної бібліотеки» На семінар прибули бібліотекарі з 20 шкіл району на чолі з методистом райметодкабінету Одноволик Галиною Володимирівною. Присутні познайомилися з бібліотекарем Стеблівської школи Тимченко Тамілою Василівною, з бібліотекою школи, що є неодноразовим переможцем обласного конкурсу шкільних бібліотек в різних номінаціях. Приміщення відповідає всім вимогам бібліотек. Таміла Василівна власноруч виготовила безліч інформаційних куточків, з яких можна довідатися і про найкращого читача школи, і про хід бібліотечних конкурсів, і про результати акції «Живи, книго!». Простора, естетично оформлена читальна зала завжди радо зустрічає своїх відвідувачів. Тут завжди свіжі виставки літератури до свят, годин спілкування, уроків. Ось і цього дня відповідно до теми семінару відвідувачів зустрічала виставка «Стеблів історичний, Стеблів туристичний», на якій чільне місце посіли краєзнавчі експедиції відомого краєзнавця, незабутнього Хавруся Сергія Левковича. Підібрано літературу до тижня правознавства, що відбудеться на наступному тижні. Також відвідувачів чекає величезна кількість дитячих періодичних видань. Книжкові фонди упорядковано розміщені в трьох книгосховищах. 
   З задоволенням учасники семінару пройшлися екскурсією по школі, під час якої відвідали виховні центри школи, побували в кімнаті народознавства, де познайомилися з традиціями нашого краю, оглянули виставки, а також познайомились з творчістю місцевої майстрині вишивки, працівника школи Дудник Валентини Дмитрівни. Вона люб’язно згодилася продемонструвати свої роботи, поділитися секретами цього копіткого народного промислу, пояснила значення різних узорів на вишитих нею рушниках. Багато узорів перезняті з старовинних речей, які вона зберігає в своїх роботах для наступних поколінь.
    Також учасники семінару побували  в фітобарі школи «Калинка», де побачили особливості роботи такої ланки в великій практиці роботи школи як школи сприяння здоров’ю.  Медична сестра Літовченко Наталія Петрівна продемонструвала «Віночок здоров’я», зразки місцевих лікарських рослин, рецепти лікувальних чаїв, які регулярно приймають учні нашої школи. З задоволенням пригостила гостей чаєм, що в холодну пору і зігріє, і збереже від простуди.
  В практичній частині семінару гості подивилися презентацію Таміли Василівни про історію селища Стеблів та бібліотечний урок з учнями 7 класу «Герої не вмирають».  Крім того, обмінялися досвідом з означеної теми семінару. Так, Моренко Людмила Володимирівна, бібліотекар Корсунь-Шевченківської  ЗОШ №5, повідомила про «Використання історично-культурного спадку становлення і розвитку ЗОШ № 5 в роботі шкільної бібліотеки». Бочковська Лідія Іванівна, бібліотекар Корсунь-Шевченківської ЗОШ №2, розповіла про «Використання матеріалів шкільного музею Т.Г.Шевченка в роботі бібліотекаря». Цікавими були повідомлення «Український композитор Стеценко Кирило Григорович - наш земляк», «Туристично-краєзнавчий аспект як одна із форм роботи шкільної бібліотеки».
   Підвела підсумки семінару Одноволик Г.В., яка виступила з теми «Національно-культурні традиції українського народу як фактор формування загальнолюдських цінностей» та презентувала книги «Сто днів полону, або позивний 911» автор Валерія Макєєва, «Генерал Момот: наш міф» автор Андрій Кравець. Також запросила учасників семінару відвідати музей І.С. Нечуя – Левицького, змістовну екскурсію в якому провів Андрій Сергійович Хаврусь. 
  Насичений і цікавий семінар дав його учасникам ті цінні зернинки досвіду, які вони повезли у свої школи, щоб застосовувати їх у практиці свої роботи, продовжувати черпати досвід з невичерпної криниці народного досвіду і традицій.

                                               Галина Миколаївна Миронюк, 
директор Стеблівської загальноосвітньої школи
 імені І.С. Нечуя - Левицького

Переглядів: 345 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz