Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 16:40

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Листопад » 18 » Спортивні змагання з шашок та шахів.
Спортивні змагання з шашок та шахів.
12:25

  8 листопада на базі Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися міжшкільні змагання з шахів та шашок. Команди на змагання представили: Стеблівська ЗОШ І-ІІІ ст. (вч. Пустільнік В.І.), Дацьківський, Шендерівський та Сидорівський НВК (вч. Коваленко В.В., Левченко А.М., Омельченко О.М.). 
  Шашки – це дуже цікава настільна інтелектуальна гра, яка привчає до чіткого та логічного мислення, наполегливості та непереборної волі до перемоги. Цією грою  захоплюються і дорослі, і діти. Вона розвиває мислення, уяву, логіку, а також вміння прорахувати свої дії на декілька кроків вперед. Адже цій, одній з найстаріших ігор, багато століть. Гра в шашки була відома ще задовго до нашої ери. Цією грою захоплювалися і в Київській Русі. З того часу минуло багато років, а гра в шашки не втрачає своєї популярності й дотепер. Напруження під час гри панувало до кінця турніру. Адже один необережно зроблений хід, і може бути програш. В команді Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів були 2 учні, які брали участь в змаганнях з шашок і зайняли призові місця: серед дівчат найкращою стала САМОФАЛ ДІАНА, учениця 7 класу; серед хлопців посів ІІ місце ЛІТОВЧЕНКО ІГОР, учень 7 класу.
  Шахи – одна з найпоширеніших спортивних ігор сучасності, поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту. Шахи мають виховне значення: сприяють розвитку концентрації уваги, вміння долати труднощі та планувати власні дії, логічно мислити.
  Напружені, але дуже цікаві видалися змагання з шахів. Учні всіх команд демонстрували яскраві комбінації, фантастичні задуми, блискучі ходи. Завдяки грамотним настановам, порадам вчителя перед змаганнями, учасники з Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ст. посіли І призові місця: серед дівчат МАСЮК АНГЕЛІНА, учениця 9 класу; серед хлопців  КРИКУН ОЛЕКСАНДР, учень 9 класу.
  В командному заліку місця розподілилися так: І місце – команда Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів; на ІІ місці команда Шендерівського НВК; ІІІ місце посіли школярі з Дацьок, на 4 місці – сидорівська команда.  

    Ми щиро вітаємо найсильніших! Цінуємо вашу спортивну майстерність, інтелектуальність, витримку і прагнення до перемоги. Щиро бажаємо усім вам наснаги, доброго здоров’я, спортивного бадьорого духу, енергії, швидкої думки та нових яскравих перемог!
  

Категорія: Загальні | Переглядів: 203 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz