Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 13:41

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2016 » Січень » 8 » Святкування Різдва у Стеблеві
Святкування Різдва у Стеблеві
21:28

Цими днями православні відсвяткували одне з найбільших двунадесятих свят – Різдво Господа нашого ІІсуса Христа. Довго готувалися до нього, дуже чекали. Учні Стеблівської ЗОШ теж ввійшли в це число. Задовго до свята вони розпочали підготовку. Багато школярів відвідують недільну школу, що діє при Спасо  - Вознесенському храмі. Проводять заняття ієрей Іоанн Прикотенко та Марченко Ольга. Готуючись до свята, вони вивчили його історію, значення, підготували театральне дійство – вертеп. Сценарій та репетиції з учнями проводила Довгаль Любов Іллівна. Всього в заході задіяли близько 20 учасників віком від 7 до 16 років. Підготували виставу, привітання, колядки. Багато цікавого дізналися діти при підготовці до свята. Виготовили невелику шопку – головний атрибут свята, яку установили в церкві. В ній діти зобразили за допомогою фігурок Божого Дитятка, Марії, Йосипа, Трьох Царів, Пастушків, Ангеликів сцену народження Ісуса у Вифлеємську ніч. Дізналися, що вертеп – це театралізоване дійство, яке несе в кожну оселю радісну звістку, а колядки – це родинно – величальні пісні, присвячені до свята Різдва.

    7 січня зранку потяглися православні до Спасо  - Вознесенського храму, щоб разом відсвяткувати цю чудову новину. Взяли участь в святковій літургії, прослухали вітання духовних сановників. На закінчення заходів відбувся духовний концерт. Виступи дітей змінювали виступи учасників церковного хору. І звучало під куполом таке знайоме і таке урочисте «Добрий вечір тобі, пане господарю!», «Ой на річці, Іордані», «Щедрик» Леонтовича. Так щиро з вуст дітей звучали віршовані привітання і побажання, що в багатьох присутніх з’являлися сльози на очах. Отець Миколай Прикотенко подякував дітям за їх старання та привітав їх солодкими подарунками.

   Після служби радісну звістку понесли в кожну хату. Так, працівники будинку культури привітали зі святом Різдва працівників фабрики та будинку – інтернату. Були вітальні групи з Спасо – Преображенського монастиря. На замовлення вірян вітали зі святом учасники церковного хору. Звичайно ж, дітки бігали від хати до хати, сповіщаючи радісну звістку. Та найбільше запам’яталися тим, до кого вони завітали, наші шкільні соловейки Настуня Твердохліб та Владик Макаревич. Одягнені в національні костюми, ці діти підготували цілу невелику концертну програму з колядками, щедрівками, вітаннями. Щемливо, неповторно, красиво звучали дитячі голоси. Спасибі їх наставникам за таку підготовку.

   А Різдво іде по нашій засніженій землі і ми радісно щодня вітаючись, повідомляємо чудову новину «Христос народився!», «Славімо його!».

 

Галина Миронюк,

директор Стеблівської ЗОШ І-ІІ ст.

Категорія: Загальні | Переглядів: 395 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz