Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 18:06

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Вересень » 23 » Свято квітів у школі
Свято квітів у школі
12:27

   Всі ми з нетерпінням чекаємо прихід величавої і чарівної красуні-осені, яка дивує нас своїми барвами. А вже через місяць її господарювання ми збираємо її дарунки і проводимо свято квітів, на якому шепочуть ніжно квіти пелюстками.
  Дуже часто ми чуємо: "Краса врятує світ". Свято квітів у школі - перша сходинка на цьому шляху. Та останнім часом свято квітів перетворюється лише на виставку букетів і композицій. А ось учні 6 класу Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів підготували і 20 вересня провели разом зі своїм класним керівником Юлією Миколаївною Литвиненко справжнє Свято квітів «Квіти – окраса нашого життя». Метою свята  було ознайомлення присутніх з символікою квітів, їх особливостями, формування бережливого ставлення до рослин, прищеплення любові до природи. До уваги присутніх запропонували поезії В.Симоненка «Квіти», Л.Глібова «Троянда», «Ромашка», пісні «Квіти для мами», «Чорнобривці», «Василечки», «Квіточка», легенди про квіти (лілії, мальви, волошки), танець «Ромашкове поле», цікаві факти про квіти, незвичайні квіти світу. Ведучими свята були Софія Моренко та Юрченко Максим. Вчителька залучила всіх учнів класу. Крім того, до свята долучилися учениця 5А класу Анна Литвиненко, учні 9  класу Твердохліб Анастасія, Жельман Валерія, Устименко Саша, 10 – класниця Мисан Вікторія. Весь захід супроводжувала мультимедійна презентація, музичний супровід номерів. 
   Присутні,  а це - учні, батьки, вчителі та працівники школи, дізналися, що спочатку композиції квітів складалися з прянощів: кропу, селери, петрушки, кмину. І лише набагато пізніше виникли звичні нам букети. А ще таке: всередині ХХ століття вважалося непристойним висловлювати почуття словами, і на допомогу приходили... квіти! Дійсно, кожна квітка щось символізує. Сьогодні ж навіть існує наука флорографія, що розкриває значення і символіку різних рослин. Наприклад, гвоздику дарували коханій дівчині перед розлукою, а червоні тюльпани говорять про зізнання в любові, втім, як і червоні троянди. Жовті – вказують на дружбу. А ось білі – це визнання чистоти і досконалості того, кому вони призначаються. Як бачимо, квіти, як і люди,  різні. 
   Тож  усі присутні отримали море вражень та позитивних емоцій від такого чудового квіткового дійства. Переконалися, що природу треба знати, її треба любити і берегти. А щасливі учасники свята зробили спільне фото на згадку.
                                                                                                                                                                   Директор школи Г.М. Миронюк

Категорія: Загальні | Переглядів: 204 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz