Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 12:32

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2016 » Лютий » 15 » Тиждень фізики і астрономії в школі
Тиждень фізики і астрономії в школі
19:49

Тим, хто любить фізику і астрономію,
Тим, хто вчить фізику і астрономію, 
Тим, хто знає фізику і астрономію,
Тим, хто ще не знає, що він любить фізику і астрономію

було присвячено тиждень фізики та астрономії, що проводився в Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 8 по 12 лютого 2016 року. Організатором позакласних заходів в рамках тижня стала вчитель фізики і астрономії Ілічук Людмила Василівна. Всі заплановані вчителем заходи були направлені на поглиблення знань учнів з фізики, заохочення до вивчення предмета, розвиток їх логічного і творчого мислення. Адже вчитель твердо переконана, що:
Фізика – це ємність слова,
Фізика – не просто звук,
Фізика  - опора і основа
Всіх, без виключення, наук.

   В понеділок було проведено тематичну лінійку, яку підготували та провели учні 7 класу. Також учнів школи запросили на виставку кросвордів і ребусів «Подумай і відгадай». Найактивнішими виявилися учні 7 класу Аліна Тимченко, Оксана Ілічук, Василь Лохно.
   У вівторок було проведено змагання-подорож по країні «Тиск» для учнів 8 класу. В цьому змаганні брали участь всі учні класу, які поділилися на три команди. З великим розривом перемогла команда «Архімеди». Найактивнішими були Зубаньов В, Марченко К., Моренко К., Яковенко В. Також в цей день було проведено захід «Фізика – наука цікава» для учнів 5-7 класів. Учні відгадували загадки, ребуси, які пов’язані з фізикою, провели вікторину, стали учасниками різних дослідів.
   Учні 6 - 10 класів взяли активну участь у конкурсі газет «Фізика навколо нас», який проводився в середу, 10 лютого. Так як, газети були змістовними і яскраво оформленими, журі відзначило всі роботи учнів, як зразкові. 
    11 лютого для старшокласників проводився «Фізичний КВК». В цьому конкурсі брали участь дві команди, які складалися з учнів 10 та 11 класів. Учасники заходу вперто долали сходинки по розгадуванню фізичних загадок, впевнено відповідали на запитання в конкурсі «Гонка за лідером», розгадували таємницю «Чорної скриньки», збирали фізичні формули, та брали участь в експериментальному етапі. У впертій боротьбі перемогу, з перевагою в один бал, здобула команда учнів 11 класу «Кристал».
    В п’ятницю на завершення тижня було проведено літературний конкурс «Фізика в віршах», в якому взяли участь учні 5-7 класів.
   Всі учасники предметного тижня отримали відповідні відзнаки. І в черговий раз переконалися, що «Фізика написана у великій книзі, яка завжди відкрита у нас перед очима – я маю на увазі Всесвіт», як сказав великий Г. Галілей.

Категорія: Загальні | Переглядів: 735 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz