Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 09:02

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2016 » Грудень » 30 » Тиждень правознавства в школі
Тиждень правознавства в школі
13:17

   З метою активізації творчої і пізнавальної активності учнів, з метою надання можливості реалізувати набуті знання у нестандартних формах роботи, реалізувати виховний потенціал предмету вчителем правознавства Карповим Юрієм Васильовичем було підготовлено та проведено Тиждень правознавства з 5 по 12 грудня 2016 року. Так, у рамках тижня правових знань було проведено заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально – естетичних принципів, традицій. 
  Предметний тиждень було відкрито урочистою лінійкою, на якій до відома учнів Карповим Ю.В. були доведені мета та план проведення тижня. Далі учні були запрошені на тест – вікторину для молодших школярів «Читаємо казки – вивчаємо права». У заході взяли участь учні 4-5 класів. Діти з задоволенням згадували улюблені казки Г.К.Андерсена «Дюймовочка», «Снігова королева»; О. Толстого «Золотий ключик»; Ш.Перо «Попелюшка», «Кіт у чоботях»; народні казки «Колобок», «Троє поросят», «Василина Прекрасна»; улюблений мультик «Ну, постривай!» та розгадували, які права були порушені, або, навпаки, дотримані у цих творах. Найактивнішими учасниками вікторини стали Аліна Миколенко, Каміла Зубко, Оля Тихоненко, Софія Плахотня, Мирослава Мисан. Учнів відзначили   заохочувальними призами.
У вівторок, 6 грудня, класні керівники провели години спілкування «Права і свободи громадян – пріоритетні цінності демократії». З учнями 9 класу у формі «круглого столу» відбулося обговорення проблеми «Насильство в сім’ї та жорстокість неповнолітніх». Дев’ятикласники активно висловлювали  власні думки з приводу даного питання. Найобгрунтованіше висловлювалися
Владислав Зубаньов та Вікторія Яковенко.
В середу,7 грудня, учні 7- 8 класів заповнили анкету «Проблеми захисту прав дитини». В четвер, 8 грудня відбулася раніше оголошена виставка плакатів «Світ моїх прав». Учні 5 – 11 класів представили на виставку свої плакати. Кожна робота в оригінальній формі показувала авторський погляд на права дитини та їх реалізацію. Найзмістовнішою виявилася робота шестикласників, ІІ місце посіли учні 11 та 10 класів, на ІІІ місці – учні 7, 8, 9 класів.
У п’ятницю між командами 10 та 11 класів відбувся позакласний захід «Турнір правознавців». До кожної з команд увійшли по 5 знавців права. Команда «Фортуна» (10 клас) та «Феміда» (11 клас) змагалися в конкурсах: «Юридична консультація», «Юридичний рахунок», «Юридичний марафон», «Зрозумій мене», «Шерлок Холмс» та ін. Глядачі теж мали змогу виявити свої знання у спеціальному глядацькому конкурсі. В захопливому і напруженому змаганні перемогу здобула команда «Феміда» на чолі з досвідченим капітаном, постійною учасницею шкільних та районних турів олімпіади з правознавства, призером районної олімпіади в 2015 році Лященко Діаною.
Захід супроводжувався мультимедійною презентацією та переглядом відео «Конвенція про права дитини» та «Історія права людини». 
  Насамкінець учні переконалися, що слова В. Сухомлинського були і залишаються справедливими «Порушувати закони – це все одно, що рубати гілку, на якій сидимо»

 

Категорія: Загальні | Переглядів: 387 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz