Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 11:20

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Творча зустріч
Творча зустріч
09:19

Творча зустріч
   14 липня в Корсуні відбулася творча зустріч з Жадьком Віктором Олексійовичем.  Опівдні в будинку культури зібралися представники навчальних закладів, працівники бібліотек, абітурієнти Корсунь – Шевченківського педагогічного коледжу,  всі бажаючі. Віктор Олексійович вже не вперше завітав на нашу землю. Як наш земляк, а він є уродженцем Маньківщини, він свято любить Черкащину, щиро радіє її успіхам і досягненням. Ось і наш край йому дуже подобається – природою, привабливістю, чистотою.
    Присутні зібрались на зустріч, щоб познайомитися з цікавою особистістю, адже Віктор Олексійович -письменник, публіцист, вчений, видавець, некрополезнавець, краєзнавець. В його доробку безліч оповідань, романів, досліджень, за які він нагороджений низкою літературних, журналістських та краєзнавчих премій. Та головне, що Віктор Олексійович сам  є непересічною особистістю, щедро і доброзичливо ділився з нами своїми думками, враженнями, оцінками. На зустрічі Віктор Олексійович презентував присутнім частину свого творчого доробку, розповів, як народжувалися ці твори, що давало поштовх і натхнення. Мова автора проста і зрозуміла, пересипана народним гумором, часто викликала в залі оплески і сміх. Захоплення викликає багатогранність таланту автора та його величезна працелюбність. Однією з тем, що досліджує Жадько В.О. – некрополезнавство. Рідко хто береться за такі теми, а Віктор Олексійович дослідив і видав фотоілюстрований довідник «Байковий некрополь», науково-історичний довідник «Український некрополь», «У пам’яті Києва: Столичний некрополь письменників». Як стверджував автор, досліджувати могили доводиться не тільки з фотоапаратом та блокнотом, а й з пилкою, секатором, бо велика їх частина – забуті, занедбані. Як наслідок, він склав карту, за якою бажаючі легко зможуть знайти могилу відомої людини. 
   Цікаво, що Віктор Олексійович все виконує власноруч – пише тексти, фотографує об’єкти, робить комп’ютерну обробку матеріалу, виконує замальовки. На зустрічі присутнім було показано кілька презентацій, відеороликів, представлено пісні на вірші автора.
    І, звичайно, Віктор Олексійович багато часу приділив вивченню рідного краю. Власними ногами він обійшов більше 800 сіл Черкащини, спілкувався з старожилами, нагромаджував матеріал і видав  красиве подарункове видання «Черкащина», в якому узагальнив всі зібрані факти. Також з власної точки зору вивчив історію нашого великого Кобзаря, відкрив і описав маловідомі факти з життя Т.Г. Шевченка.
   Як щедрий душею українець, Віктор Олексійович поділився своїми творами з  міською радою, районною радою, міськими та сільськими бібліотеками, навчальними закладами. Всі отримали набори цікавої літератури. Присутні висловили слова вдячності за цікаву творчу зустріч, за позитивний настрій та висловили надію на продовження співпраці з нашим районом. Віктор Олексійович пообіцяв ще відвідати наш регіон, адже тут його чекають доброзичливі однодумці.
                    З повагою учасник зустрічі Миронюк Г.М.

 

Переглядів: 386 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz