Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 18:47

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Лютий » 21 » Творча зустріч в літературній вітальні
Творча зустріч в літературній вітальні
14:46

                             "Моє намисто зібране із мрій, що сиплються невпинним зорепадом"                                                                 (заочна зустріч з письменницею Галиною Прач - Рибачук)  

   Хтось з великих сказав, що коли у календарі немає нічого, а душа прагне свята, то потрібно придумати маленьке свято і відзначити його. Саме таке свято для душі зібрало шанувальників поетичного слова в світлиці краси і творчості Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.  21 лютого 2019 року, в Міжнародний день рідної мови, гостею літературної вітальні нашої школи була Галина Іванівна Рибачук - Прач. Захід пройшов у формі заочної творчої зустріч учнів початкових класів з вінницькою дитячою письменницею, під час якого презентували в нашій школі її книжки для дітей «Маленький мандрівник», «Святкові пригоди маленького мандрівника», «Любов’ю слова», «Напиши про війну». Протягом лютого класні керівники початкової ланки ознайомили дітей із книгами письменниці та підготували ілюстрації до них. Зустріч підготувала і провела бібліотекар школи Таміла Василівна Тимченко.    
   Галина Рибачук-Прач - поетеса, письменниця, і просто добра, щира, чуйна людина, переможець і дипломант ряду всеукраїнських літературних конкурсів і фестивалів «Підкова Пегаса», «Малахітовий носоріг», «Мовою серця». Є організатором благодійного аукціону книг, волонтер, бо гроші отримані з цих заходів передаються у військовий госпіталь на підтримку воїнів ООС. Нині проживає в м. Вінниці, працює в університетській клініці імені Пирогова фельдшером - лаборантом з бактеріології.
  Родинним корінням поетеса пов’язана з Волинню, з синьо озерним Камінь- Каширським краєм, де в селі Добре на неї вірно чекає батьківська хата. З дитячих років увібрала в себе вільний дух Волинського краю, саме тому так багато у її творах волинського колориту. Власне, рідне коріння надихає Галину Іванівну творити, створювати патріотичні і пейзажні вірші. Любов до рідного краю, до Волині - є чи не основним лейтмотивом її віршів. Батьки прищепили їй любов до книги. Вечорами, при каганці, тато читав маленькій Галинці казки, а мама полюбляла під вогник керосинової лампи вишивати і читати напам’ять «Кобзаря» Тараса Шевченка, зокрема поему «Наймичка». Літературні вечори не пройшли марно і Галина почала записувати все, що нашіптували їй Ангели... Про видання першої збірочки попросила її мама: «Я хочу потримати твою книжку у руках, хочу читати сама про те, про що ти пишеш...».
  Медик-бактеріолог за фахом, Галина Іванівна тонко і трепетно відчуває слово. Так, в 2015 році побачила світ збірка «Вірю, надіюсь, молюсь...».  А в 2016 р. вийшла з друку друга збірка поезії «Україно, моя ти доле». В збірці автор ділиться своїм сприйняттям навколишнього світу. Важливе місце займає патріотично-громадянська лірика. Автор розкриває тему любові до матері та рідного краю. Патріотичні вірші присвячуються захисникам Батьківщини. Також присутня в збірці тема кохання, як невід’ємна частина життя людини. Пейзажна лірика переплітається з лірикою кохання. «Любов’ю слова» - третя збірка Галини Рибачук-Прач, до якої увійшли ліричні поезії, невід’ємні від повсякденності людського життя. Книга розрахована на широке коло читачів. Графіку до збірки зробив Анатолій Горовий, який сповна відчув світобачення поетки.
  Більше 30 віршів поетеси Галини Прач-Рибачук покладено на музику композиторами: Олександром Марінковим та Михайлом Герц, виконуються відомими авторами Оленою Соломатіною, Тетяною Скомаровською, Юлією Григорук, Веронікою Остапчук, Олександром Дулішковичем, Вікторією Русич.
  У творчому доробку Галини Рибачук-Прач є чимало дитячих оповідань і віршів. Дитячі книжки з’явилися після народження онука. Їй дуже захотілося читати власні історії, які вчать і надихають дитину до мислення, розвивають фантазію. Три книжечки із циклу "Маленький мандрівник", що чекають на своїх читачів, мали широкий читацький резонанс.
  Приємно, що і наша бібліотека поповнилася книгами Галини Рибачук-Прач та ще й з автографом автора. Подарунки отримувати завжди приємно. Нещодавно мали радість отримати в подарунок від письменниці Галини Рибачук-Прач дитячі книжечки пригодницьких оповідань з серії "Маленький мандрівник", "Події в курнику" та інші (видавець О.О.Євенок). Невеличкі за обсягом, але теплі та щирі, доступні і зрозумілі, цікаві як дітям так і дорослим, написані з вживанням зменшувально-пестливих форм іменників, імен, власних назв, з ненав'язливо і доречно вжитими виховними настановами для малечі, книги мають світлу притягальну властивість, гарну читабельність, позитивний настрій після прочитання. Казкові гноми, жабенята, фантастичні позаземні істоти та звичайні живі домашні тваринки, курчатка, населяють дитячу планету розваг та пізнання світу. Книги гарно проілюстровані художницею Наталією Гуляєвою-Смагло та вдало доповнені малюночками маленьких читачів. 
  Учні з задоволенням слухали запропоновану інформацію. Таміла Василівна підготувала виставку творів авторки з автографами, творів черкаських письменників, що презентували свої роботи для учнів, використала презентацію, відеоролик. На святі  вірші Галини Прач - Рибачук декламували учні 5 класу Марина Чуприна, Даша Мірошник, Аня Тимошенко, з власними творами виступили учениці 5 класу Шевченко Катя і Лагодзінська Мирослава. Після заходу багато учнів виявили бажання прочитати твори Галини Прач - Рибачук. Цікавого вам знайомства з цікавою особистістю.

 

Категорія: Загальні | Переглядів: 292 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz