Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 21:57

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2016 » Червень » 2 » У Великодних передзвонах
У Великодних передзвонах
18:01

                  В день пам’яті жінок-мироносиць пройшов святковий концерт, присвячений матері
  У Стеблівському будинку культури 15 травня 2016 року відбувся святковий концерт, присвячений Воскресінню Господа нашого Ісуса Христа та святу жінок-мироносиць. Продовжуючи святкувати Світле Христове Воскресіння, ми згадуємо духовний подвиг тих жінок, які ішли за Господом від Галілеї до самої Голгофи. Під час розп’яття Христа всі учні, крім Іоана Богослова, у страху розбіглися. Але жінки-мироносиці виявилися тоді духовно сильнішими за апостолів-чоловіків, і залишалися поруч зі своїм Учителем до самої Його смерті на хресті. За таку вірність Спасителеві вони були визнані гідними першими дізнатися від ангелів про Його Воскресіння, а потім і першими зустріти воскреслого Господа.  Свято жінок - мироносиць - це є свято жінки, яке святкується в третю Неділю після Світлого Христового Воскресіння. Стало доброю традицією цього дня вітати всіх жінок з їхнім православним святом.  Саме цього дня в Стеблеві і пройшов святковий концерт.  Участь у концерті брали учасники церковного хору, вихованці недільної школи при Свято – Вознесенському храмі, а також дитячий хор. Були на святі і гості з Свято – Покровського храму м. Корсунь – Шевченківський.
  Ведучі заходу неперевершені Любов Іллівна Довгаль та Людмила Миколаївна Охріменко наповнили зал теплом, позитивом та любов’ю, розповіли присутнім історію свята. Сценарій духовного концерту це, з Божою допомогою та з допомогою Пресвятої Владичиці, їх заслуга. Першими славити Бога почав церковний хор, який неперевершено виконав такі духовно глибокі пасхальні твори як «Христос Воскресе», «Плотию уснув», торжественний пасхальний концерт «Радуйтеся, людие»,  в яких хористи возносили хвалу Христовому Воскресінню. В ході виступу до присутніх з вітальним словом звернувся настоятель храму о. Миколай Прикотенко.
   Діти – наше майбутнє, як на небі, так і на землі. Дитячу молитву, дитячий хвалебний спів, як і дитячі сльози, Господь чує перш за все. Тому далі сцену віддали дітям. В дитячому блоці найменші наші прихожани не переставали хвалити Бога своїми дзвіночками-голосочками, виконуючи твори «Ликуйте все народы», «Осанна», «Мама». Простота та щирість дитячих сердець, глибокий зміст творів, які вони виконували, знову і знову радували слухачів. До виступу запросили гостей з Свято – Покровського храму м. Корсунь – Шевченківський. О.Олексій виступив з вітальним словом, а дитячий колектив показав сценку «Нові пригоди Буратіно». Глибокий зміст піснеспівів та майстерність виконання наших церковних вихованців довели глядачів до сліз, сліз радості та надії на добре майбутнє.
   Наступним став покаянний блок, в якому глядачі почули вплетені в сценарій пісноспіви «А небо кричит», «Прости, Господь», «Страх Господен» та композицію «Легенда» у виконанні солістів Ольги Бащун, Людмили Охріменко, Світлани Бондаренко, отців Феогноста, Сергія, Іоанна. Підсилювали  зміст творів підбірки відеоматеріалів на екрані.
   Заключним акордом святкового концерту став родинний блок, в якому найперше славили Богородицю, виконавши псалми «О, Мати Пресвятая», «Богородице, Богородице», які розповідають нам, що Заступниця наша та Матір усього роду людського  завжди з нами, проявляє свою неосяжну любов, несе в серці терпіння та безмежну  ніжність. Присутні на святі були розчулені піснями та віршами які лунали в адрес іменинниць-жінок. «Мамина молитва» (Ярослав Бащун), «Бабусина вишиванка» (Настя Твердохліб), «Мамина вишня» (Ольга Бащун, Людмиоа Охріменко, Світлана Бондаренко), «Рідна мати моя» (отци Феогност, Сергій, Іоанн), «Батькам» (Гліб Бащун). Апофеозом концерту стала похвала дітей Ольги, Івана та Сергія Прикотенків батькові протоієрею Миколі Прикотенку, якому вони посвятили пісню «Батькові» та висловили слова найглибшої любові і пошани, подарували чудовий букет. Всім духовним наставникам було присвячено піснеспів «Духовным отцам» у виконанні сестер Олександри та Ольги Марченко.
   Завершили свято виступом церковного хору, які виконали пісні «Великдень», «З святом, Вас!» та «Многая літа».  Підсумовуючи концерт,  благочинний церков Корсунь  - Шевченківської  єпархії о. Іоанн Налапко з радістю та любов’ю привітав усіх присутніх зі святом світлого Христового Воскресіння та святом жінок-мироносиць, та виголосив прохання многих літ настоятелю, братії, прихожанам нашого храму та усім православним християнам.   Ще Апостол Петро зауважив, що для жінки-християнки повинно бути важливим наступне: «А окрасою вам нехай буде не зовнішнє, заплітання волосся та навішання золота або вбирання одеж, але захована людина серця в нетлінні лагідного й мовчазного духа, що дорогоцінне перед Богом».  У простоті служіння, вірності і відданості Христу і Його Церкві справді проявляється та сама духовна краса, про яку згадував апостол Петро в своєму першому соборному посланні.
 Особливу подяку хочеться висловити директору Стеблівського БК Павличук Ользі Олексіївні за підтримку та можливість провести концерт у Будинку культури. 
 Концертна програма настільки розчулила глядачів своїм глибоким змістом, що вони не могли зупинити сліз. Кожен покидав подвір’я з вдячністю Богу, а також батюшці за привітання та організоване свято. Нехай Всемилостивий Господь благословить нас усіх своєю ласкою та щедротами, дарує терпіння та натхнення організаторам свята, пасхальну радість та любов між усіма.

 

 

Категорія: Загальні | Переглядів: 537 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz