Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 04:07

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 16 » Учитель – професія творча.
Учитель – професія творча.
21:31

     Питання профорієнтації завжди сучасне, потрібне, особливо зараз, в умовах дефіциту молоді. В Стеблівській школі на високому рівні професія педагога, тому багато випускників школи беруть цільові направлення в педагогічні ВУЗи, після їх закінчення повертаються в район  і поповнюють педагогічні колективи. Яскравим прикладом є брати Цибульські, які нещодавно закінчили Стеблівську школу, за направленням отримали вищу освіту в Черкаському НДУ, а зараз навчають молодь непростому предмету математики разом зі своїми дружинами в нашому районі. Та про них пізніше. 
    Провівши моніторинг шляхів, які обирають наші випускники, ми з задоволенням відзначили, що за останні 4 роки 17 учнів школи обрали для продовження навчання педагогічні заклади І-ІІ, ІІІ- ІУ р. а. і 14 учнів виявили бажання навчатися в медичних закладах. Для мене, як директора, дуже важливо, що педагогічний колектив школи на 85% складається з її випускників.
    З присмаком розпачу згадую події 8 – річної давності, коли через хворобу прямо серед навчального року школу залишила чудовий педагог іноземної мови Устяновська Тетяна Гнатівна. За порадою відділу освіти в пошуках вчителя звернулися в Корсунь - Шевченківське педагогічне училище, де нам порадили нашу ж випускницю, студентку 4 курсу Бутенко Ірину Олександрівну. Вже на той час вона зарекомендувала себе старанною практиканткою на педагогічній практиці в міській школі №1. Без вагань, розуміючи як непросто буде поєднувати навчання і роботу, Ірина Олександрівна згодилась стати вчителем іноземної мови в нашій школі. Відразу поринула у роботу, її наставником стала Тетяна Гнатівна та інші досвідчені педагоги школи. Як губка вбирала в себе кращі зернини досвіду, прислухалася до всіх порад, відразу завоювала авторитет і повагу учнів. Непомітно біжать роки, за цей час заочно отримала вищу освіту і продовжує навчати непростому предмету юних стеблівців. В практиці роботи вчителя унаочнення уроків, використання сучасних форм і методів навчання, вільне володіння комп’ютером і інформацією мережі Інтернет, зацікавлення предметом власним прикладом. Створила кабінет, зібрала велику базу для викладання предмету. Непросто бути вчителем від 1 до 11 класу. Потрібно велике педагогічне чуття перебудуватися від ігрових форм в початковій ланці до серйозних форм роботи зі старшокласниками. В цьому дуже допомагає база, зібрана за роки роботи в кабінеті. Кілька випускників Ірини Олександрівни вже здобувають вищу освіту з іноземної мови. Та особливим успіхом вчительки вважаю виховання 3 призерів районної предметної олімпіади в цьому році. Цілеспрямована робота вчителя і її вихованців дала плідний результат. 
   Вчителька тримає тісні зв’язки з батьками учнів, коректно оцінює їх знання, багато працює над вихованням у учнів старання і любові до предмету. В практиці вчителя щорічне проведення тижня англійської мови, залучення учнів до різноманітних конкурсів, тобто цілеспрямований курс до перемоги. Звичайно, що успіх прийде до того, хто до нього прагне. За свою старанність, творче ставлення до роботи, успіхи в педагогічній діяльності Ірина Олександрівна була нагородження Почесною Грамотою районного відділу освіти.  Тому від всього педагогічного колективу вітаю молоду колегу, бажаю не втратити вогник і запал педагогічної творчості, продовжувати і далі натхненно і віддано вчити молоде покоління.
           З повагою директор Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  імені І.С. Нечуя- Левицького Г.М. Миронюк

 

Переглядів: 528 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz