Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 20:44

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Листопад » 29 » Урок мужності «Героям слава!»
Урок мужності «Героям слава!»
13:20

  Патріотичний захід щодо вшанування учасників АТО відбувся в Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів 23 листопада. Підготувала захід класний керівник 11 класу Карпова Н.Л. На захід запросили рідних загиблого героя АТО Тимченка О.С., класних керівників школи. Наталія Леонідівна переслідувала мету узагальнити відомості учнів про події на Сході України, ближче познайомити присутніх з героями – земляками учасниками АТО, вшанувати пам'ять загиблих односельців, виховувати повагу до всього українського. 
  У вступному слові вчитель наголосила, що ці події тісно між собою зв’язані, і революція Гідності, і АТО – події, в яких Герої не жалкують свого життя за свободу України. Вірш та відеоролик К. Бужинської «Солдат України» значно підсилили  ефект сказаного. 
  Далі вчитель детально зупинилася на гаслі «Слава Україні! Героям слава!», яке з простого вітання стало лозунгом патріотичних подій. Повідомлення учнів ще раз занурили присутніх в хронологію воєнних подій, що вже за цей час налічують кілька фаз.
  Слово вчителя про Корсунських Героїв, які полягли в боях. «Сокіл» - Сокуренко Роман, корсунець, що віддав своє життя в 31 рік. Мама Перетятько Тетяна стала відомим волонтером, що спасає життя поранених бійців. Відеоролик «Пам’яті добровольців» саме про ці події. 
  Інформація вчителя про земляків, які пішли на Схід добровольцями, воювали і ще продовжують воювати за незалежність держави. Школа гордиться своїми вихованцями, вони приходять на виховні години, розповідають про війну, дарують прапори, принесені з поля бою. Гостями виховних заходів були Гарькавенко Юрій, Виноградов Вододимир, Палій Богдан.
   З сумом відкрили сторінку «Вічна слава Героям», на якій згадали загиблих стеблівчан Коломійця Віталія Валентиновича та Тимченка Олексія Степановича, імена яких навічно закарбовані в Літописі втрат української армії. Згадали всі репортажі телебачення, газет; згадали їх біографії, надали слово сестрі Олексія Тимченка Альоні, роздивилися бойові посмертні нагороди Героя. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.
  До речі був фільм нашого земляка Сергія Лисенка «Воїни АТО Корсунщини», який він змонтував на реальних подіях, постатях, історіях. Шануємо сміливість Мазніченка Вадима, гордимося Іваном Журавльовим, Русланом Фрізіним, Андрієм Зозулею, безмежно вдячні волонтерам на чолі з Людмилою Сімшаг.
 У підсумковому слові Наталія Леонідівна наголосила, що битва за Україну, за незалежність завершиться перемогою, а термін «Захисник Вітчизни» буде не просто словосполученням, а отримає справжній патріотичний зміст.

 

 

Категорія: Загальні | Переглядів: 467 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz