Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 02:28

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Січень » 9 » Виступ дитячого церковного хору
Виступ дитячого церковного хору
19:35

                                                         “Я буду Господеві співати допоки життя мого ”
 
 Вже кілька років при Свято – Вознесенському храмі діє дитячий хор. У хорі беруть участь близько 20 дітей, віком від 5 до 16 років. У свої дитячі роки співаки досить відповідальні та слухняні. Керує хором регент Прикотенко Катерина Петрівна, заняття проводяться двічі на тиждень. Звичайно, до хору запрошуються діти, що мають музичний слух, голос, бажання вчитися співати особливі твори. Тут діти долучаються до історії релігії, розуміння суті релігійних свят, співу Літургії. Крім того, мають змогу отримати ази музичної грамоти, співу по нотах та співу в кілька голосів. В дитячому колективі діти знаходять друзів, саме тут їх друга сім’я, нова православна родина.
  Регент Катерина Петрівна вбачає своє головне завдання в вихованні душі дітей в православних традиціях, в любові і повазі один до одного та до оточуючих, в засіванні зерен моральності та православних чеснот. Тут діти вивчають елементарні дитячі твори – про Бога, ангелів та святих. Матушка Катерина спільно з Довгаль Любов Іллівною,  створюють сценарії виступів до свят, в яких переплітаються і пісенні твори, і музичні композиції, і віршовані рядки. І ось вже ми чуємо виступ дитячого хору поруч з дорослим на храмове свято, до дня жінок – мироносиць, до Великодня. 
   Зараз, в ці Різдвяні дні, учасники дитячого хору вирушили з колядками до стеблівчан, щоб створити їм святковий настрій, принести радісну звістку «Христос народився! Славімо його!».  Шлях малих співаків проліг до самотніх односельців, яких у Стеблеві налічується близько 30. Схвильовано, зі сльозами на очах зустрічали старенькі дітей, підспівували, як могли, раділи такому приємному вітанню. І звучить дзвінкий дитячий спів, вітаючи господарів «Добрий вечір, тобі», «Нова радість стала». Водночас, дитячі серця пройнялися співчуттям до старості, самотності. У цей надзвичайно складний життєвий час всі повинні пройнятися духом різдвяної любові й будувати нове життя у світлі Христових заповідей і моралі. 
   Задоволені батьки, що їх діти мають таке чудове заняття, радіє і школа за своїх вихованців, які цікаво і з користю проводять свій вільний час, трудяться в славу Божу. Спасибі режисерам і художнім керівникам колективу матушці Катерині Петрівні, Любов Іллівні, батюшці Миколі Миколайовичу Прикотенку! Многоліття Вам, учасникам церковних хорів, їх родинам та нашій Богом береженій Україні. 
   

 

Категорія: Загальні | Переглядів: 362 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz