Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 19:06

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Грудень » 1 » Зустріч з поетесою В.Фесенко
Зустріч з поетесою В.Фесенко
14:38

                                                                       Все, що душа довірила словам
    Мистецтво зачаровує нас силою краси. Кожен із видів мистецтва відтворює навколишній світ різними засобами: музика за допомогою звуку, танець – руху, а література – слова. Доторкнутися душею до поетичного слова змогли учні 8-9 класів Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів на уроці літератури рідного краю, який підготувала і провела вчитель української мови та літератури Вихор Ольга Юхимівна. Темою уроку стала творчість корсунчанки Валентини Фесенко, а формою проведення вчителька обрала відкрите засідання поетичного клубу «Рідне слово».  На урок завітали члени дитячого ансамблю «Посмішка» та їх керівник В.А. Гурець, члени шкільного методоб’єднання вчителів – філології, адміністрація школи. Та головною гостею стала Валентина Василівна Фесенко – творча, відверта, одухотворена, яка сама говорить так: «Я закохана в край цей безмежно». Оскільки чітко окреслюється схожість з творчістю Ліни Костенко, епіграфом заходу було взято її слова:
                                    Поезія – це завжди неповторність,
                                    Якийсь безсмертний дотик до душі…  

  Валентина Василівна народилася на Черкащині, шкільну освіту отримала на Волині, а професію здобувала в Черкасах. На Корсунщину приїхала за направленням та й ось уже багато років працює і творить в цьому мальовничому краї. З юних літ  В. Фесенко кохається в поезії, сама пише вірші. Вона має солідний поетичний доробок, часто вірші друкувалися в районній газеті. Учням В. Фесенко представила збірку своїх поезій «Ой коні, коні». 
 Ольга Юхимівна відзначила, що кожен край, його земля мають свою неповторну красу, вдачу і долю свою. Кожен край народжує свого поета, сподіваючись виявити себе через його слово. Наш край подарував багато талановитих поетів, серед яких  і поетеса Валентина Фесенко. Вчителька побажала учням скористатися нагодою, щоб зустрітися з автором, поспілкуватися з нею, почути живе поетичне слово, виношене в серці цієї людини.
  Юні шанувальники творчості поетеси рідного краю декламували її вірші «Візьму я меч», «Ой коні, коні», «Яблука», «Чорне й біле», «Рубці на серці», «вічне», «Мати». Більшість творів були проілюстровані малюнками, так учні виразили свої відчуття поезії. Музичний колектив «Посмішка» в складі А.Твердохліб, В.Жельман, А. Нетребенко, Я. Козік виконали пісню на слова поетеси «Голуби». Вчитель Вихор О.Ю. звернула увагу, що збірка має кілька розділів: роздуми над прожитими роками, інтимна тема, любов до рідного краю, поезії, присвячені політв’язням, поезії, присвячені рідній природі, поезії – намистинки.
  Під час зустрічі  присутні мали нагоду почути поетичні твори В. Фесенко в авторському виконанні. Валентина Василівна   є  справжнім майстром поетичного слова, яка може зацікавити аудиторію і знайти відгук у серці кожного. Її вірші відзначаються красою, ліричністю, теплом, торкають струни душі і в неповторному авторському виконанні нікого не залишають байдужим. Її поезія – особлива свіжість вражень, динамічність почуттів, філософічність і мудрість, що спонукають до роздумів.
  З великим задоволенням поетеса відповідала на численні питання школярів: чи важко складати вірші, коли вперше почала писати, хто надихає на написання віршів, яка ваша улюблена книга? Крім того, дала учням безцінні поради щодо написання віршів: продумати зміст твору, обрати образи, віршований розмір та риму. 
  Не можна залишитися байдужим від знайомства з цією людиною. Ось декілька відгуків учнів, які мали змогу особисто поспілкуватися з Валентиною Фесенко: Надія Паніван: «Творчість Валентини Василівни не залишила мене байдужою, я буду і надалі детальніше вивчати її твори у вільний час». Владислав Пістряк: «Вірші не тільки цікаві, а й пізнавальні. З них я почерпнув багато чого цікавого  для  себе». Саша Менщикова: «Після цієї зустрічі я вважаю, що визначилася для себе та знайшла улюбленого поета». 
   На завершення уроку Валентина Василівна пригостила всіх червонобокими яблуками, а вдячні слухачі подарували їй букет осінніх квітів. Зустріч вийшла щирою, теплою, спілкування – живе, цікаве та відверте. 

Категорія: Загальні | Переглядів: 361 | Додав: leo | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz