Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 02:02

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2017 » Листопад » 13 » Учні Стеблівської ОТГ в проекті «Майстерня сільських ініціатив»
Учні Стеблівської ОТГ в проекті «Майстерня сільських ініціатив»
11:21

   В жовтні в Черкаській області було оголошено відбір до навчальної програми «Майстерня сільських ініціатив». Програма реалізується організаціями “Інша Освіта” та «Молода Черкащина» (Україна) MitOst e.V. (Німеччина). Фінансову підтримку надає Міністерство закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. 
   За попередні 3 роки учасниками цієї молодіжної програми неформальної громадянської освіти «Майстерня сільських ініціатив» стали 60 учнів з 19 шкіл Черкаської області. Вони отримали багато нових вражень, знань, реалізували 23 чудові проекти та познайомилися зі своїми однолітками з інших областей України. 
   Учні Стебліської ОТГ зацікавилися проектом і виявили бажання брати в ньому  участь. Цей проект зацікавив школярів тому, що, навчаючи та створюючи, організатори розвиватимуть сільські громади, розширюватимуть можливості для розкриття потенціалу молоді на селі. Цього року нашу Стеблівську громаду було обрано до участі серед 32-х заявок від інших громад. Надіємося, що участь в проекті дозволить повірити у свої сили, зміцнить бажання змінювати село на краще, працюючи в команді з іншими однолітками та жителями села. Координаторка програми на Черкащині Вікторія Феофілова.
  14-19 листопада 2017 відбудеться перша зустріч-тренінг у «Майстерні ідей», в якій візьмуть участь: учні Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ст. Менщикова Олександра, Мисан Вікторія, Лохно Василь, Пістряк Владислав; учениці Шендерівського НВК Патлаєнко Юлія, Жуган Ольга, Ляшенко Владислава; учениця Дацьківського НВК Бойко Віталіна. На 6-денному виїздному семінарі у Свидівку тренери розкажуть учасникам  про те, що таке неформальна освіта, волонтерство, громадська активність, відповідальність і як втілити власний проект, працюючи в команді.
     Наступний крок «Робота з громадою» відбудеться в лютому  - березні 2018 року «Майстерня Дій», під час якого на 3-денних зустрічах у громадах спільно з досвідченими тренерами й тренерками учні будуть досліджувати потреби і проблеми місцевої громади та оберуть ідеї, які зможуть вирішити ці проблеми.
  У квітні – червні 2018 р. крок «Ініціативи у громадах і з громадами», під час якого учасники та учасниці реалізуватимуть власні ініціативи в селах під керівництвом наставників.
  В липні 2018 р. буде завершальний крок «Майстерня Досвіду» - 5-денна підсумкова зустріч програми в Черкасах, під час якої учасники та учасниці з Закарпатської, Донецької та Черкаської областей  познайомляться та поділяться досвідом реалізації своїх ініціатив.

Категорія: Загальні | Переглядів: 360 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz