Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 23:10

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2019 » Жовтень » 9 » Уроки доброти в школі (про гуманне та відповідальне ставлення до тварин)
Уроки доброти в школі (про гуманне та відповідальне ставлення до тварин)
13:04

  Ми живемо в час, коли необхідність відповідального ставлення людини до тварин набула загального визнання, коли жорстоке поводження з ними піддається моральному аналізу й громадському осуду. 4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин. Відрадно, що людство прийшло все таки до висновку про необхідність переглянути свої погляди на ставлення до тварин. Напередодні, 24 вересня для учнів 5-6 класів було проведено урок доброти  волонтером Савіцькою Оксаною з Черкаського обласного благодійного фонду "Життя". Учні прослухали інформацію, подивилися тематичні фільми, отримали буклети.
  А 2 жовтня за ініціативи Фонду Милосердя та підтримки МОН України в нашій школі було проведено «II Всеукраїнський урок доброти». Уроки доброти в класах мали такі назви: «Хай множаться зерна добра у Ваших душах», «Добро починається з тебе», «Доброта. Урок запитань і відповідей», «Хто творить добро, той творить життя», «Все у твоїх руках», «Душі людської доброта». Вчителі обрали такі епіграфи "Краса врятує світ" (М. Ф. Достоєвський), "Бути добрим до кожної травинки ніжної..." (Є. Євтушенко), "Добро все переможе" (Народна мудрість).

   На уроках вчителі обговорювали з учнями важливі питання ставлення до пухнастих, піклування про них та відповідального поводження. Навчали дітей як проявляти доброту, співчуття, турботу про інших, розвивали почуття відповідальності за свої вчинки.  Віримо, що такі уроки сформують в учнів переконання про те, що добре поводження з тваринами (подолання грубого до них ставлення, заподіяння їм болю, навіювання страху тощо) має стати їх звичною нормою поведінки.
  

Категорія: Загальні | Переглядів: 187 | Додав: leo | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz