Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 08:12

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » Архів новин

«Ще раз про кохання» поговорили учні Стеблівської ЗОШ 12 лютого, заздалегідь святкуючи  в школі День святого Валентина.  Зранку в школі було святково і гамірливо. Школярі обмінювалися валентинками - вітаннями, солодкими сувенірами, а після уроків поспішили на свято. Учні 10 класу з класним керівником Литвиненко Ю.М. підготувати конкурсну програму для старшокласників. Представлені пари змагалися за супер - приз – визнання кращої пари „Валентин і Валентина”, веселили глядачів. 
   Та спочатку учням нагадали про історію цього свята. Адже, в Україні свято День святого Валентина вважається одним із наймолодших, європейському ж дню закоханих років на 200 більше. Від початку сумна легенда про лікаря-священика на ім’я Валентин, який заради таємного вінчання закоханих, віддав власне життя, з часом перетворилася на свято усіх зак ... Розгорнути »

Категорія: Загальні | Переглядів: 459 | Додав: leo | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

Пам’ятаємо, шануємо, вивчаємо спадщину.
   З 3 по 10 лютого  в Стеблівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведено декаду пам’яті О.А. Захаренка в рамках місячника героїко – патріотичного виховання. 
   4 лютого проведено тематичну лінійку «Пам’яті Олександра Антоновича Захаренка». 
   5 лютого класні керівники провели відкриті виховні години за творчою спадщиною О.А. Захаренка:
 у 2 класі «Вчимося жити добрими людьми» (класний керівник Кузьменко В.Б.) та у 3 класі «Людей люби  - добро і ласку їм твори» (класний керівник Лохно С.О.) Цього ж дня члени МО класних керівників зібралися за круглим столом, щоб обмінятися думками щодо основних тез книги «Деякі поради щодо формування в учнів загальнолюдських цінностей» авт. Захаренко С.О., Орлова Н.В.
9    лютого учні 5-7 клас ... Розгорнути »

Категорія: Загальні | Переглядів: 466 | Додав: leo | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

Книга – морська глибина.
Хто в ній пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить.
(І. Франко)

Організатором заходів щодо проведення декади збереження підручників в шкільній бібліотеці стала шкільний бібліотекар Тимченко Таміла Василівна.
  В рамках проведення декади збереження підручників в бібліотеці  діяла фотовиставка «Як до нас прийшла книга»,  проведені бесіди: «Давайте берегти книгу!», «Твій підручник – твоє обличчя»,  працювала «Книжкова лікарня», де актив бібліотеки «Книжкові Айболити»:  Літовченко Марія, Хаврусь Софія,  Миколенко Аліна та Моренко Софія (3кл.), Петречко Мирослава, Мисан Мирослава, Зубаньова Аліна, Виноградова Ірина та Нетребенко Анна (4кл.) ремонтували пошкоджені книги та  залучали на практичні заняття інших учнів. 
     Проведено рейд-перевірки збереження шкільних під ... Розгорнути »

Категорія: Бібліотека | Переглядів: 349 | Додав: leo | Дата: 07.02.2016 | Коментарі (0)

Зимовий час - це не тільки веселі свята, жваве катання з гірок, відчайдушна гра в сніжки, але і міцні морози з пронизливим вітром. У холодну пору року перед зимуючими птахами постають життєво важливі питання: як прогодуватися. Доступної їжі стає значно менше, але потреба в ній зростає. Іноді природний корм стає практично недоступним, тому багато птахів не можуть пережити зиму і гинуть. Цьогорічні морози і сніговії додали клопоту малим непосидам. Щоб долучитися до благородної справи допомоги птахам взимку в Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів в січні традиційно проводиться акція «Допоможи птахам взимку», мета якої познайомити дітей з птахами, що зимують у нашій місцевості, з їх видами та особливостями; навчити піклуватися про птахів, допомагати їм у холодний зимовий час. Протягом акції учні брали участь у виставці малюнків про птахів, на уроках трудового навчання та образотворчого мистецтва виготовляли птахів з паперу методом орігамі та малювали малюнки; брали участь у конкур ... Розгорнути »

Категорія: Загальні | Переглядів: 489 | Додав: leo | Дата: 23.01.2016 | Коментарі (0)

Цими днями православні відсвяткували одне з найбільших двунадесятих свят – Різдво Господа нашого ІІсуса Христа. Довго готувалися до нього, дуже чекали. Учні Стеблівської ЗОШ теж ввійшли в це число. Задовго до свята вони розпочали підготовку. Багато школярів відвідують недільну школу, що діє при Спасо  - Вознесенському храмі. Проводять заняття ієрей Іоанн Прикотенко та Марченко Ольга. Готуючись до свята, вони вивчили його історію, значення, підготували театральне дійство – вертеп. Сценарій та репетиції з учнями проводила Довгаль Любов Іллівна. Всього в заході задіяли близько 20 учасників віком від 7 до 16 років. Підготували виставу, привітання, колядки. Багато цікавого дізналися діти при підготовці до свята. Виготовили невелику шопку – головний атрибут свята, яку установили в церкві. В ній діти зобразили за допомогою фігурок Божого Дитятка, Марії, Йосипа, Трьох Царів, Пастушків, Ангеликів сцену народження Ісуса у Вифлеємську ніч. Дізналися, що вертеп – це ... Розгорнути »

Категорія: Загальні | Переглядів: 395 | Додав: leo | Дата: 08.01.2016 | Коментарі (0)

Адміністрація Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.С. Нечуя – Левицького вітає  весь педагогічний та учнівський колектив, працівників школи та батьків із Новорічними та Різдвяними святами! Бажаємо щоб у новому 2016 році усім жилося краще, щоб полишили вас усі негаразди, щоб наступний рік приніс вам гарні новини, бажання і віру у те, що завтра буде краще, ніж було учора. Нехай усі ці бажання і сподівання здійсняться. Адже нічого незвичайного в цьому немає, бо реалізація бажань залежить від нас самих.

    Шановні батьки! Чим частіше ми спілкуємося з вами, батьками наших вихованців, то більше переконуємося, що ви всі небайдужі, цікаві, творчі. Наш колектив з великою любов'ю та повагою ставиться до кожног ... Розгорнути »

Категорія: Загальні | Переглядів: 408 | Додав: leo | Дата: 31.12.2015 | Коментарі (0)

"Праця не тільки там, де людина сіє хліб або садить дерево. Найбільш тонка, найбільш складна праця, коли людина приходить до людини, бачить у її очах, читає "поміж рядків" її поклик про допомогу. Ця праця є вищою мірою людського духу".                                                    В.О. Сухомлинський

  Саме ці слова якнайповніше  описують вчинки спонсорів, людей, які відставивши безліч турбот та проблем, підтримали вихованців Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів і своєю доброчинністю допомогли зробити свято Нового року незабутнім, веселим і цікавим. Традиційно всіх учнів школи ново ... Розгорнути »

Переглядів: 405 | Додав: leo | Дата: 31.12.2015 | Коментарі (0)

   Зима сповнена яскравих казкових свят. Це особливі свята, коли ми з посмішкою згадуємо минуле та з відчуттям очікування найкращого заглядаємо у майбутнє...   Це свята, які змушують повірити у казку та здійснення мрій, серед яких найкраще свято для дітей - Новий рік. Новорічне свято - радість, яку хочеться розділити з найближчими, найріднішими людьми... Віра в те, що під Новий рік відбуваються чарівні дійства існує в людей ще з дитинства. У переддень Нового року ми всі знову починаємо вірити в казку, сподіваємося на щасливі зміни і, затамувавши подих, загадуємо бажання. 

   Весело і радісно пройшло Новорічне свято у Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Пухнаста красуня зібрала навколо себе всіх школярів, які дуже чекали цієї зустрічі та старанно до неї готувалися. Всі школярі початкової ланки підготували чудові новорічні костюми, яскраві художні номери. Підтримати своїх дітей поспішили на свято батьки, бабусі, дідусі, рідні. А вони і в ... Розгорнути »

Переглядів: 409 | Додав: leo | Дата: 31.12.2015 | Коментарі (0)

 Протягом листопада та грудня місяця відбулися районні предметні олімпіади та конкурси. Учні Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів брали участь у районних олімпіадах з  історії, хімії, екології, фізики, географії, біології, математики, української мови та літератури, правознавства, інформаційних технологій, англійської мови, російської мови та літератури, а також  у районних  конкурсах мовознавців імені П.Яцика, мовно - літературному конкурсі імені Т.Шевченка, спортивних змаганнях та музично-мистецьких  конкурсах.
   В олімпіадах,  в цілому, брало участь 13 учнів, призові місця зайняли 7 учнів з таких предметів: хімія – 1, екологія - 1, математика – 1, українська мова та література – 2, правознавство -1, російська мова та література – 1.
   У мовно – літературних конкурсах брало участь 9 учнів 3 -10 класів, призових місць – 4. У районних спортивних змаганнях  - 14 учнів, призових місць & ... Розгорнути »

Переглядів: 373 | Додав: leo | Дата: 28.12.2015 | Коментарі (0)

Часто ми вживаємо цей термін механічно, не задумуючись. А які вони «Обдаровані діти»? Наука говорить, що це діти з раннім розумовим підйомом, з яскравою вираженістю тих чи інших спеціальних розумових властивостей з ознаками сприятливих передумов розвитку наукового таланту.
    У світі настільки все пов’язане, що одне явище спричиняє появу іншого. Якщо існує яблуко, то, звичайно, існує і дерево, на якому воно виросло. Стеблівська загальноосвітня  школа – це дерево, на гілках якого ростуть плоди науки – його учні, які живляться мудрістю вчителів, а, виростаючи, стають справжніми особистостями, громадянами своєї держави. Кожен вчитель закладу намагається розкрити в учневі природу та психологічний механізм його творчості. У школі щорічно розробляються заходи по виконанню програми «Творча обдарованість», створюється «Банк даних «Обдарована дитина». Найдієвішою формою роботи з обдарованими учнями є предметні ... Розгорнути »

Переглядів: 409 | Додав: leo | Дата: 28.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 29 30 31 32 33 34 35 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz