Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 01:15

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 11

  Сучасність все частіше звертається до своїх витоків. Ми чуємо як в урочистих подіях звучить гімн держави, як відроджуються народні традиції, як все більше входить в повсякденне життя народний одяг. Приємно, що схиляються до вивчення традицій молоде покоління, вивчають не з примусу, а з власної ініціативи. А вивчати є що: і народна українська пісня, і звичаї, і традиції, і ворожіння, і… Нам, стеблівцям, це заповідав земляк  - І.С. Нечуй – Левицький, який багато знав українських звичаїв і використовував їх в своїх творах. Сьогодні хочу розповісти про своїх учнів, якими гордиться школа, батьки, всі жителі селища.
                                                          Настуня
   «Послана Богом» - так вважають в сім’ї Твердохлібів появу цієї дівчинки напередодні свята Покрови 20 ... Розгорнути »

Переглядів: 420 | Додав: leo | Дата: 11.12.2015 | Коментарі (0)

  4 грудня в Стеблівській загальноосвітній школі відбувся районний семінар бібліотекарів шкільних бібліотек на тему «Національно - культурні традиції регіону в системі роботи шкільної бібліотеки» На семінар прибули бібліотекарі з 20 шкіл району на чолі з методистом райметодкабінету Одноволик Галиною Володимирівною. Присутні познайомилися з бібліотекарем Стеблівської школи Тимченко Тамілою Василівною, з бібліотекою школи, що є неодноразовим переможцем обласного конкурсу шкільних бібліотек в різних номінаціях. Приміщення відповідає всім вимогам бібліотек. Таміла Василівна власноруч виготовила безліч інформаційних куточків, з яких можна довідатися і про найкращого читача школи, і про хід бібліотечних конкурсів, і про результати акції «Живи, книго!». Простора, естетично оформлена читальна зала завжди радо зустрічає своїх відвідувачів. Тут завжди свіжі виставки літератури до свят, годин спілкування, уроків. Ось і цього дня відповідно до теми семінару відвідув ... Розгорнути »

Переглядів: 345 | Додав: leo | Дата: 11.12.2015 | Коментарі (0)

  10 червня в Стеблеві відбулася  важлива подія – зустріч воїна АТО, земляка Вдовченка Михайла Васильовича. Близька опівдні в центрі селища  зібралися односельці, працівники школи, дітки і працівники дитячої установи «Росинка», працівники будинку культури. Та найбільше хвилювалися – чекали – матуся Галина Данилівна, дружина Леся Петрівна, рідні. 
     І ось воїн на рідній землі. Звучать вигуки «Герой!», «Дякуємо!». За давньою українською традицією йому вручають хліб на рушнику та висловлюють слова глибокої шани і поваги, сподівання мирного майбутнього. Поспішає до чоловіка дружина, пригортає обвітрене обличчя мама, вручають квіти і шепочуть слова неймовірної радості. Несуть Михайлу Васильовичу троянди найменші жителі Стеблева та говорять слова вдячності. Міцно жмуть руку друзі, колеги по ансамблю, всі присутні. На загальному патріотичному підне ... Розгорнути »

Переглядів: 404 | Додав: leo | Дата: 11.12.2015 | Коментарі (0)

Творча зустріч
   14 липня в Корсуні відбулася творча зустріч з Жадьком Віктором Олексійовичем.  Опівдні в будинку культури зібралися представники навчальних закладів, працівники бібліотек, абітурієнти Корсунь – Шевченківського педагогічного коледжу,  всі бажаючі. Віктор Олексійович вже не вперше завітав на нашу землю. Як наш земляк, а він є уродженцем Маньківщини, він свято любить Черкащину, щиро радіє її успіхам і досягненням. Ось і наш край йому дуже подобається – природою, привабливістю, чистотою.
    Присутні зібрались на зустріч, щоб познайомитися з цікавою особистістю, адже Віктор Олексійович -письменник, публіцист, вчений, видавець, некрополезнавець, краєзнавець. В його доробку безліч оповідань, романів, досліджень, за які він нагороджений низкою літературних, журналістських та краєзнавчих премій. Та головне, що Віктор Олексійович сам  є непересічною особистістю, щедро і доброзичливо ділився з нами своїми думками, вр ... Розгорнути »

Переглядів: 386 | Додав: leo | Дата: 11.12.2015 | Коментарі (0)

                                                                                    
                                                      ...Знання й  просвітність – це золоті ключі, 
                                                                   котрими ми відкриємо рай у світле майбутнє.
                                  ... Розгорнути »

Переглядів: 369 | Додав: leo | Дата: 11.12.2015 | Коментарі (0)

 
    На Звенигородщині на хуторі Шампань розташовано військовий музей, заснований братами Олегом та Русланом Бойками. По різному називають його: військовий музей, музей-панорама Радянського періоду, та, за задумом організаторів, музей повинен поєднати в собі різні періоди і основні віхи розвитку військової справи, доступно і детально продемонструвати, насамперед дітям і молоді, історичну правду про війну саме із точки зору солдата, а не кабінетного вченого-історика. Тому офіційна назва військово-патріотичного центру-музею «Бойові традиції нашого народу».

   Він був лише музеєм до початку антитерористичної операції. Тепер це ще й пункт ремонту військової техніки та збирання речей для наших бійців. Брати є активними волонтерами. Бойки придбали в Польщі обмундирування для військових та бронежилети. Бюрократична машина трохи не звела нанівець їх старання, затримали на митниці та громадськість перемогла і товар було передано за призначе ... Розгорнути »

Переглядів: 375 | Додав: leo | Дата: 11.12.2015 | Коментарі (0)

«Без розуму тіло не потрібне»
(з філософії карате)

   28 листопада група школярів Стеблівської школи стали учасниками Відкритого кубку міста Черкаси з карате шотокан «Кубок Будокана». Змагання проходили в ЗОШ №31 м. Черкаси. Учасниками були 270 спортсменів з 11 навчальних закладів міст Черкас, Києва, Кривого Рогу, Полтави, Кіровограду.
   Учнів Стеблева три роки тому почав тренувати випускник школи Мешкой Микола Миколайович. «Сенсей» - так називають учні свого вчителя. Спочатку він навчає філософії цього виду боротьби, основних її принципів. Заняття проводяться постійно, тричі на тиждень. Незалежно від погоди, від дати календаря. Тому не припиняються і влітку, і на канікулах. Не всі витримали такий ритм, проте залишилися самі цілеспрямовані, ті, хто переконані, що мистецтво карате допоможе їм досягти гармонії з оточуючим світом. 
   Влітку вчител ... Розгорнути »

Переглядів: 410 | Додав: leo | Дата: 11.12.2015 | Коментарі (0)


   17 травня 2015 року, у селищі Стеблів, яке є рідним селом видатного українського прозаїка, перекладача, письменника, громадського діяча І.С.Нечуя-Левицького, відбулося урочисте освячення новозбудованого храму на честь одного з двонадесятих православних свят – Вознесіння Господнього.
    Храм має величезне значення не лише для духовного життя селища, але й для повноти збереження пам'яті про Івана Семеновича Нечуя-Левицького: адже храм побудовано саме на тому мальовничому місці, на крутому березі легендарної річки Рось, де вже стояв святий храм, а біля нього поховані священики Левицькі – рідні дід і батько великого українського патріота. Про це багато знав і розповідав  знаменитий краєзнавець Хаврусь С.Л. Саме він ревно слідкував, щоб дотримувалася історична правда розташування храму, його архітектури. Саме він взяв на збереження капсулу з вісточкою від будівничих ХІХ століття, що зводили попередній храм на цьому місці, в його п ... Розгорнути »

Переглядів: 630 | Додав: leo | Дата: 11.12.2015 | Коментарі (0)

 

    Під такою назвою  в Стеблівській школі провели заходи, присвячені відзначенню пам’яті жертв голодомору. Протягом тижня на Державний Прапор України було повішено скорботну стрічку. У шкільній бібліотеці організували тематичну експозицію «Голодомор 1932 – 1933 років. Україна пам’ятає». Вчителі історії Карпов Юрій Васильович та Менщикова Олександра Сергіївна підготували і провели тематичні уроки історії, уроки пам’яті. Класні керівники підготували інформацію на виховні години «День скорботи і пам’яті Голодомору в Україні».  
    Спільно з працівниками селищного будинку культури в п’ятницю 27 листопада провели мітинг – реквієм «Не знає пам’ять забуття», під час якого подивились фільм з кадрами відеохроніки, прослухали зібрані пошуковою групою свідчення старожилів,  оголосили хвилину мовчання. Пам'ять – нескінченна книга, в якій записан ... Розгорнути »

Переглядів: 368 | Додав: leo | Дата: 11.12.2015 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz