Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 15:36

Стеблівський ліцей - опорний заклад загальної середньої освіти імені І.С Нечуя - Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області

Меню сайту
Повідомлення
Корисні посилання
Педпреса
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 16

             Мацько Олександр Володимирович (02.02. 1991 р.н.),випускник Стеблівської ЗОШ І – ІІІ ступенів, 
                                    Олександр – це значить „переможець”    
Холодного лютневого ранку 1991 року в Рівненській обласній  лікарні народився хлопчик. Від першого погляду на дитину в мами  стислося серце : на ручках замість 5 пальчиків було тільки 4. Забилася  думка: як? чому? І пригадалися місяці  вагітності проведені в Житомирському с/г інституті, що віднесена до І категорії радіоактивного забруднення. Можливо це відлуння Чорнобиля так жорстоко  відразилося на її дитині?!
    Час ішов, хлопчик підростав. Був жвавий, р ... Розгорнути »

Переглядів: 427 | Додав: leo | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

    Школа любить і довго пам’ятає своїх випускників, особливо якщо вони в стінах школи чимось відзначилися. Сьогодні хочу розповісти про випускницю Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів 2009 року Вдовченко Вікторію.
   З перших днів перебування в школі дівчинка проявляла лідерські властивості, була активною і в навчанні, і в громадському житті. За веселу вдачу її любили і поважали всі: і учні, і дорослі. Віта з  задоволенням виконувала багато громадських доручень: була старостою в класі, очолювала шкільний парламент. А ще організовувала змістовний відпочинок школярів в позаурочний час, брала в них активну участь, бо мала хист і до вокалу,  і до декламації, і до драматичного мистецтва. Запам’яталась її впевнена перемога в районній грі «Лідер», призове місце в обласному конкурсі – захисті робіт МАН з української літератури. Жаль розлучатися з та ... Розгорнути »

Переглядів: 387 | Додав: leo | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

   Випускний вечір – це найперше серйозне свято в житті будь-якої людини, далі буде випускний у Вузі, весілля, народження дитини й т.д. Але випускний у школі - це особливі відчуття й вони  усім мають запам'ятатися на все життя. 
    30 травня на подвір’ї Стеблівської загальноосвітньої школи було сліпуче красиво: від урочистих святкових нарядів, від краси і молодості випускників. Цього вечора школа проводжала в життєву дорогу своїх дорогих випускників. Шкільне подвір’я, яке протягом 11 років збирало цих учнів, цього дня прощалося з ними. 
  12 випускників разом з класним керівником Миколенко О.І. востаннє урочисто вийшли зі стін школи. Тут їх чекала велика кількість гостей, адже випускний у селі – одне з найцікавіших свят. Всі звернули увагу, що цього дня з полудня й до вечора якось особливо співали птахи. Сонце, спокійне, мирне, неквапливо опускалося по синьому і якомусь дивн ... Розгорнути »

Переглядів: 543 | Додав: leo | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

Вчителько моя, зоре світова…         Пенсія: заслуга чи вирок?

    У свій час поет Анатолій Ониськов озвучив красномовні рядки щодо сутності людини в світі. Він написав: 
                                            «Слід пам’ятати в посад розмаїтті, 
                                             Що найпрестижніших, в тому числі – 
                                             Просто людиною бути у світі 
                                        &nbs ... Розгорнути »

Переглядів: 362 | Додав: leo | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

     Кажуть про вік жінки не прийнято говорити, уточняти. Та все ж не можу не відгукнутися на ту приємну подію, яку відзначила цього літа  колега, учитель української мови й літератури Стеблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вихор Ольга Юхимівна                               
Як випускник Стеблівської школи, як  вихованець чудового педагогічного колективу з роками лише утверджуюся в думці про вчителів -  це  люди з великим  серцем, які вкладають в учнів найкращі зерна доброти, формують  життєві цінності.  А ще – перетворюють дитинство в чудову казку, що пам’ятається все  життя. Пам’ятаю і шаную всіх вчителів, а найбільше згадую вчительку української мови і літератури  Вихор (Бондар) Ольгу Юхимівну.
   Ми стали  тим першим педаго ... Розгорнути »

Переглядів: 381 | Додав: leo | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

    Цього року я закінчила Черкаський педагогічний університет і приїхала працювати в свій рідний Корсунь – Шевченківський район вчителем фізичної культури. Звичайно хвилююся: якою буде перша зустріч з учнями? Чи вдасться урок? У такі моменти для мене заспокоєнням стають спогади про рідну Стеблівську школу, моїх наставників. Прикладом для мене назавжди залишиться моя дорога вчителька, класний керівник Березовська Тетяна Марківна. Її уроки не можна назвати просто уроками, адже вони – це диво, про яке ми мріяли. Кожен урок, кожна зустріч з нашою улюбленою вчителькою – це справжній подарунок долі, це чудесне відкриття нових незнайомих вершин, це дійство, яке легко і природно лягає на душу і лишається там назавжди…  Тетяна Марківна зверталася до нас тихим, співучим голосом з ледь помітними нотками твердості. І стільки в ньому було гідності, ввічливос ... Розгорнути »

Переглядів: 766 | Додав: leo | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

     Працювати вчителем – Божий дар, дуже наполеглива та відповідальна постійна праця над собою. А працювати вчителем початкових класів дуже відповідально, адже на нього всі покладають великі надії, саме від нього залежать майбутні успіхи учнів школи. 
    В Стеблівській ЗОШ І-ІІІ ступенів дуже сильна кафедра вчителів початкової ланки. Тому діти гарно читають, каліграфічно і грамотно пишуть. Найбільш досвідченою серед цієї когорти  вчителів є Кузьменко Валентина Борисівна. Нещодавно вчителька випустила вже свій шостий випуск четвертокласників. За чотири роки вчителька згуртувала дітей в дружній колектив, озброїла їх міцними знаннями, сформувала активну громадянську позицію. Підтвердженням цього є завоювання ними три роки підряд найвищого шкільного титулу «Клас року».
   Кожного з вихованців вона сприймає як особистість. Уміє прощати слабкості та вчить бути мужніми ... Розгорнути »

Переглядів: 517 | Додав: leo | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

     Питання профорієнтації завжди сучасне, потрібне, особливо зараз, в умовах дефіциту молоді. В Стеблівській школі на високому рівні професія педагога, тому багато випускників школи беруть цільові направлення в педагогічні ВУЗи, після їх закінчення повертаються в район  і поповнюють педагогічні колективи. Яскравим прикладом є брати Цибульські, які нещодавно закінчили Стеблівську школу, за направленням отримали вищу освіту в Черкаському НДУ, а зараз навчають молодь непростому предмету математики разом зі своїми дружинами в нашому районі. Та про них пізніше. 
    Провівши моніторинг шляхів, які обирають наші випускники, ми з задоволенням відзначили, що за останні 4 роки 17 учнів школи обрали для продовження навчання педагогічні заклади І-ІІ, ІІІ- ІУ р. а. і 14 учнів виявили бажання навчатися в медичних закладах. Для мене, як директора, дуже важливо, що педагогічний колектив школи на 85% складається з її випускникі ... Розгорнути »

Переглядів: 528 | Додав: leo | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz